Tezcan ve Bülbül’ün ilk durağı, CHP Söke İlçe Teşkilatı oldu. CHP’li vekiller, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan ve partililer tarafından karşılandı.

"SIKINTILAR GÖZLER ÖNÜNDE"


Ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulunan Tezcan, “Milletvekili arkadaşım sayın Süleyman Bülbül ile birlikte Söke sivil toplum örgütlerine çeşitli ziyaretler gerçekleştireceğiz. Eğitimden öğretime, tarımdan ticarete çok ciddi sorunlar var. Bu kapsamda ziraat, ticaret, esnaf odaları ile birlikte Söke Ticaret Borsasına ziyaretler yapacağız. Pandemi sürecinde hükümetin fedakarlığı vatandaşlarından beklediği fakat pandeminin yaralarını sarma konusunda üretim ve ticaretin desteklenmesi konusunda ne yazık ki devletin vatandaşlarımıza yeterli destekleri sağlamakta imtina ettikleri bir süreçte yaşadığımız sıkıntılar gözler önünde. Söke, tarımın çok önemli olduğu bir yer ve Söke Ovası pamuk konusunda en önemli pamuk merkezi. Geçen sene yaşanan sıkıntılar aynen bu yıl da devam ediyor. Pamukta yaşanan girdi maliyetlerinin fiyat artışlarından sonra bir de pazar payının daralmasıyla birlikte üreticiler üretim yapamaz duruma getirilmişlerdir. CHP olarak bizler diyoruz ki, tarım stratejik bir sektördür bu çerçevede tarımın özel olarak desteklenmesi lazım. Ülkemizde mevcut iktidar 18 yıldan bu yana çiftçiyi ve tarımı yok etme, bunun yerine ithalatı tarımsal üretimin yerine getirme anlayışına dayalı bir süreç uygulamaya başlamışlardır. Bunun zararlarını şimdi hep beraber görüyoruz. Pandemi sürecinde tarımın ve gıda üretiminin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu. Bu konuya gerekli ilgiyi göstermeyen bir hükümet ile karşı karşıyayız. İlçemizde biraz sonra sivil toplum örgütlerimizi ve odalarımıza ziyaretler gerçekleştireceğiz. Bildiğiniz gibi ekim ayında yeni yasama dönemi başlıyor. Bizler de bu sorunları yerelde tespitlerini yaparak tekrardan meclise taşıyıp gerekli görüşmeleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

"ÇOK KONUŞUYORLAR, İŞ YAPSINLAR"


CHP’li Bülbül ise, “Yeni meclis toplantısında memleketimizde Aydın’ımızda olsun, Söke’mizde olsun yapmış olduğumuz incelemeler neticesini Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşeceğiz ve tartışacağız. Tarım olsun, esnaflarımızın sorunları olsun ve çalışanlarımızın sorunlarını tespit etmek için sizlerle birlikteyiz. Aydın ilimiz sizlerin de bildiğiniz gibi Türkiye’nin devlet yatırımlarını alması açısından 72. sırada yer alıyor. Devletin kenara ittiği, devlet yatırımlarının gelmediği illerimizden birisi. AKP milletvekillerine çağrım şudur ki, çok konuşuyorlar, iş yapsınlar. Dolayısıyla Söke ilçemiz de bu devlet yatırımlarından nasibini almamış ilçelerimizden birisi. AKP milletvekilleri 18 yıldan beri ne yaptıklarını bir gözden geçirsinler. Vatandaşın cebine, mutfağına ve vatandaşların gönüllerine 18 yıldır giremediler inşallah sandıkta da vatandaşlarımız gereken dersi verecek AKP iktidarına. Bu düşüncelerle bizler vatandaşlarımızla olan gezilerimizi sürdürmeye ve onların sorunlarını yerinde tespit etmeye çalışacağız” dedi.
İlçe parti merkezinden ayrılan Tezcan, Bülbül ve ilçe yöneticileri, Söke Ziraat Odası, Söke Ticaret Odası, Söke Ticaret Borsası ve son olarak Söke Esnaf Odası’na ziyaret gerçekleştirdiler.