Ahilik Haftası kutlama programı Efeler'deki Valilik hizmet binası önünde düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin ardından, Ahilik İl Kutlama Komitesi, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Vali Aksoy, ziyarette ağırladığı 'İlin Ahisi' seçilen Taşkın Telci'ye, 'İlin Kalfası' olarak belirlenen Mahsun Erol'a ve 'İlin Çırağı' olarak tespit edilen Umutcan Karyiğit'e ödüllerini verdi.

“ESNAF, EKONOMİMİZİN BEL KEMİĞİDİR’’

Ahiliğin, ticaret ahlakı olduğunu belirten Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, “Ahilik felsefesinin barındırdığı tüm bu güzelliklerin; ekonomimizin bel kemiğini, sanayileşmemizin ve kalkınmamızın çekirdeğini oluşturan ve bugün de özünde aynı meziyetleri taşıyan esnaf ve sanatkarlarımızın eli ile daha da ileriye taşınması dileğimdir. Bu düşüncelerle; ilimiz esnafı ve meslek kuruluşları ile tüm halkımızın ahilik haftasını kutlar, birlik, beraberlik, ahiliğe esas olan kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesini diliyorum" dedi.

BABA MESLEGİ

İlin Ahisi olan taksi şoförü 65 yaşındaki Taşkın Telci, ilde 46 yıllık esnaf olduğunu belirterek, “Baba mesleği olan şoförlük mesleğine 1974 yılında dolmuş işletmecisi olarak başladım. 1978 yılında oda üyesi oldum. 46 yıldır faal taksici olarak çalışıyorum. 9 yıldır da Aydın Şoförler Odası Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptım. İlin abisi onurunu bana yaşatanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.