Yerel Seçimlerde İYİ Parti’den Nazilli Belediye Meclis Üyeliği için 16. sıradan aday olan Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) eski Başkanı Tayfun Yazıcı, Nazilli Belediyesi ve İYİ Partili Meclis üyelerini düzenlediği basın toplantısıyla eleştirdi. 3’ü kontenjan olmak üzere 18 meclis üyesi çıkartan İYİ Parti’nin 1. sıra yedek meclis üyesi adaylığından istifa etme kararından vazgeçtiğini ancak engelliler için mücadele etmeyi sürdüreceğini dile getiren Tayfun Yazıcı, engellilerin Nazilli’de görmezden gelindiğini iddia etti. İYİ Parti Nazilli İlçe Teşkilatı kurucu üyelerinden olan NAZENDER eski Başkanı Tayfun Yazıcı’ya destek vermek için toplantıya katılan CHP’li Meclis Üyesi Ulvi Yıldırım Karaman da, Yazıcı’nın engelliler için verdiği mücadeleye destek verdiğini söyledi. Yazıcı’nın istifa kararını onaylamadığını savunan Karaman, mücadelesinin haklı olduğunu vurguladı.

“17 AYDIR ENGELLİLER MADDİ SORUNLAR BAHANE EDİLEREK ÖTELENİYOR”

31 Mart yerel seçimlerinden yoğun bir mücadele verdiğini söyleyen Tayfun Yazıcı; şunları kaydetti: “Ben seçim sürecinde engellileri temsilen İYİ Parti'den meclis üyesi adayı oldum. Amacımız Nazilli'de engelli erişilebilirliğinin sağlanması için, biran önce bir yerden başlanması gerektiğiydi. Nazilli Belediyesi bünyesinde Engelliler Birimi kurulması gerektiğiyle ilgili bir rapor ve projelerimi sundum. Bunlar kabul gördü ve ben de meclis üyesi adayı oldum. Hatta meclis üyesi adaylığı döneminde siyasetten uzak olduğumuz için kimseyle bir pazarlık yapmadık. Ben imardan anlamam, benim işim engellilere hizmet etmekti. Ben sıralama pazarlığı da yapmadım hatta beni arka sıralara da atabilirsiniz dedim. Seçim sürecinde mücadele ettik ve kazandık. Sağ olsun engelli camiasından arkadaşlarım ve aileleri de destek verdi. Ama seçim geçeli 17 ay oldu. Benim engelli camiasına verdiğim sözler vardı. 17 aydır mali durum söz konusu edilerek, engelliler konusu getirilmedi. Bir tek seçimden sonra Başkan beyin, Engelliler Birimi kuracağız, başlayacağız diye bir söylemi oldu. Ama ne yazık ki 17 ay oldu herhalde öyle bir çalışma yok."

“GELİN BİRLİK OLALIM, NAZİLLİ’DE ERİŞİLEBİLİRLİĞİ BERABER SAĞLAYALIM”

Meclis üyesi adayı olma gerekçesinin engellilere daha iyi hizmet etmek olduğunu dile getiren Yazıcı; "İdeallerim için, engelliler için çalışacağım. Projelerim var bunları hayata geçireceğim çok büyük projeler. Artık Allah'a şükür 4 yılda Nazilli'de bütün engelli camiasını bir araya topladık. Okuluyla, ailesiyle, kurumlarıyla, esnafıyla, halkıyla bir araya geldik. Anlattık, bilinçlendirdik. Çocuklarımızın ve ailelerinin var olduğunu kamuoyuna duyurduk. Ama bunun da yetmeyeceğini bildiğim için ben meclis üyesi adayı olmuştum. Hatta bu nedenle bazı arkadaşlarımızla kırgınlıklar oldu. Keşke o arkadaşlarımız da kendi siyasi görüşlerinden bir yerlere aday olmak ya da olmuyorlarsa da destek olmaları için bir beklentideydim. Ama yine de söylüyorum engelli camiası olarak gelin birlik olalım, Nazilli'de erişilebilirliği beraber sağlayalım" diye konuştu.

“BASİT BİR TUVALET SORUNUNU BİLE ÇÖZEMİYORUZ”

Nazilli Belediyesi Meclis Üyeliği adaylığından istifa kararı aldığını ancak engelli camiasından yoğun baskı gördüğünü söyleyen Tayfun Yazıcı; "Hafta sonu istifa edeceği kararımı kamuoyuyla paylaşmamın ardından telefonlarım susmadı. Gerek engelli kardeşlerim ve büyüklerim gerekse engelli aileleri ve esnaf arkadaşlarımız istifa etmemem gerektiği konusunda telkinlerde bulundular. Kendilerinin bana olan destekleri ve mücadelemi aynı şekilde sürdürmem gerektiğini dile getirdiler. Bu mücadelemi sürdürmemi istediler. Ama kamuoyunda engelliler maalesef ki zurnanın deliği gibi görünüyor arkadaşlar. Ki ben bunu son olarak geçen hafta yaşadım. Geçtiğimiz hafta bir engelli kardeşimiz geldi sizlere çok basit gelebilir ama bir tuvalet sorunu yaşadık. Çocuğun akülü aracının altına 5 litrelik pet koyduk ve dışarıdan sonda ile gezebilmesi için bu yöntemi bulduk. Düşünebiliyor musunuz yaşanan en basit sorunu. Bu bir kadın arkadaşımız da olabilirdi. Ben 6 ay önce Nazilli Belediyesi'ne engelliler tuvaleti konusunu bildirdim ve en son 3 ay önce de yazılı bir şekilde müracaatta bulundum. Çok basit şeyler bunlar. Bizim bunları konuşmamamız lazım, Nazilli olarak bu sorunları çok kolay aşarız. Bilgimiz var, alt yapımız var, camiamız var. Ben 27 yıl futbol oynamış birisiyim ve futbol hastasıyım, hatta dizimi de futbolda sakatladım. Ama mali problemler denildiği zaman burada bir sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü Nazilli Belediyespor'da hiç kadroya girmeyen bir futbolcuya bile 70-80 bin lira para ödeniyor, yatıp kalkması vs. derken 200 bin liraya mal oluyor. Ama engellilere gelince mali durum deniyorsa burada bir sıkıntı vardır" ifadelerini kullandı.

“İSTİFA ETMİYORUM AMA MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM”

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile birlikte siyasi bir yola çıktıklarını ancak engelli camiası için yaptığı çalışmaların siyasetten uzak ayrı bir konu olduğunu vurgulayan Yazıcı; "İYİ Parti'nin Nazilli'deki kurucularındanım. Siyaset ayrı, o benim şahsi Allah'ın bana verdiği akıl ve vicdanla kendi görüşüm. Ama Belediye seçimlerinde biz beraber Nazilli'ye hizmet edeceğiz diye yola çıktık. Ama 17 aydır bekliyoruz, beklemekle de geçecek. Sene 2020 olmasına rağmen Nazilli'nin göbeğinde bile bir engelli tuvaleti yoksa bunun nesini bekliyoruz. Bu konunun beklenecek bir yanı yok arkadaşlar. Bir yerden başlanması lazım artık. Bazı arkadaşlar bu süreçte bazı ithamlarda bulundular. Arkadaşlar ben Park Bahçe'de çalışmak için meclis üyesi adayı olmadım. Bir yere müdür olmak için aday olmadım. Ben Engelliler Birimi kurulmasını istedim. Benim kızım da işsiz. Benim kızım sağlıkçı ve ben bir kez olsun gidip belediyeye iş istemiş miyim diye sorabilirler. Demem, ben dik adamım. Ben bir rapor sunmuşum ve bir projem var. Bu iş için yola çıkmışım, belediye seçimlerinde. Bakıyorsun meclisi seyrediyorum, hiçbir şekilde engelliler konusu ele alınmıyor. Bu beni artık sıktı. İstifa kararını bu nedenle almıştım ancak engelli ailelerimiz, sevenlerimiz ve esnaf abilerimiz katiyen istifa etmememi, bu şekilde mücadelemi sürdürmemi istedi. Ben de onları kırmadım. İstifa etmiyorum ama mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

“BAŞKANIMIN ARKADAŞLARINA DÖNMESİNİ İSTİYORUM”

Engelliler için artık adım atılması gerektiğini vurgulayan Tayfun Yazıcı, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a seslenerek arkadaşlarını unutmaması gerektiğini söyledi. Yazıcı; "Engelli tuvaleti konusunda Belediye Başkanı Kürşat başkanımızla görüştüm. Kendisi parkların probleminin henüz çözülmediğini ve en iyisini yapacaklarını söyledi. Ama o görüşmenin üzerinden 6 ay geçti. Kürşat Engin Özcan bizim güvendiğimiz, dürüstlüğüyle, çalışkanlığına inandığım başkanım. Biz onunla bu yola çıktık. Ama ben tepkimi benim gibi birçok arkadaşım adıma koyuyorum. Biz bu yola beraber çıktık. Nazilli Belediyesi'ni beraber yöneteceğiz diye yola çıktık. Ama başkanımdan kendi arkadaşlarına dönmesini istiyorum. Kimseden beklentim yok, sadaka istemiyorum. Bu benim en doğal hakkım. Ben seçim sürecinde de savaşmışım, insanlara anlatmışım, seçimi kazanmışım. Şimdi bakıyorsunuz herkes arıyor ama benim Meclis Üyesi arkadaşlarımdan bir kişi beni aramıyor. Hatta buradan geçerken Meclis Üyesi arkadaşlarımız selamı sabahı da kestiler. Burada bir sıkıntı var. Burada o makamlara oturan insanlar beraber yürüdükleri, beraber savaştıkları insanları unutuyorlar. Bugün meclis üyeliği yedek 1. sıradaki istifamı geri aldım ama ben yanlışa yine yanlış demeye devam edeceğim. Benim ideallerim var, benim söz verdiğim engelliler ve aileleri var. Bu siyaset üstü bir güç" ifadelerini kullandı.