Türkiye’de hayvancılık ve arıcılığın sorunlarını çözmek ve arıcıları bir çatı altında toplamak için kurulan Türkiye Gıda Hayvancılık ve Arıcılık Platformu, Başkan Mustafa Sarıoğlu öncülüğünde, Sultanhisar’da bir araya geldi. Nysa Otel’in toplantı salonunda Türkiye’nin il ve ilçe temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Mardin Başkanı Şevket Bedirhanoğlu, Diyarbakır Temsilcisi Genel Başkan Danışmanı Miran Mirbey ,Tarımsal Genetik Mühendisi Ayşe Öztürk, Konya Başkanı Platform Sekreteri Asuman Dikilitaş ve platform temsilcileri hazır bulundu.

YAVUZ’A TEŞEKKÜR ETTİ


Tarım, hayvancılık ile arıcılıkta yerli ve milli üretimi sağlamak, tarımda arıcılık reformu için AK Partili Milletvekili Metin Yavuz’un komisyona sunduğu teklif komisyondan geçti. 1 Ekim’de TBMM açılınca mecliste görüşülerek onay alınması bekleniyor. Platform Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, arıcılara verdiği destekten dolayı Milletvekili Yavuz’a teşekkür ederek, üreticiler için gıda terörüne karşı savaştıklarını, ülkeyi üretimde sahtecilikten kurtarmak için platformda buluştuklarını ifade etti.
Kahvaltılı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Milletvekili Metin Yavuz ve Türkiye Gıda Hayvancılık ve Arıcılık Platformu Başkanı Mustafa Sarıoğlu’nun konuşmasıyla hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

“BU BİRLİK VE BERABERLİĞİ İLK ADIM OLARAK GÖSTERDİNİZ”


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde karar almada hızlı bir sistem olduğunu, bunu da en çok pandemi döneminde gördüklerini ifade eden Milletvekili Yavuz, “Bu dönemde üretimi durdurmadınız, buradan herkese teşekkür ederim. Elbirliğiyle o dönemleri atlattık, sizlerin desteği ve gayreti ile oldu. Parlamenter sistemde olsaydı, bu hızda kararlar alınmaz ve kim kime dum duma olurdu, kimse bu olaylara bu şekilde hızlı bir reaksiyon veremezdi. Üretime tarıma, hayvancılığa özellikle Cumhurbaşkanımız Erdoğan çok önem veriyor. Ülkemizin olmazsa olmazı. Bu salgın döneminde de gördük ki insanlar gıda konusunda, hayvancılık konusunda yatırımlarının karşılığında verilen önem karşısında ne kadar değer kattıklarını gördüler. Para yönünden sağlam olan ülkelerin hem sağlıkta, hem de tarımda hangi duruma düştüklerini de gördük. Bunun tek sebebi siz üreticilersiniz. Burada Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen sizler bu birlik ve beraberliği ilk adım olarak gösterdiniz. Bu oluşumun Ankara’da da üst oluşumu için gerekli girişimleri yapacağız” dedi.

“KANUNLA SİZLERİ KURTARACAĞIZ”


“Siz arıcıların elleriniz daha güçlü olacak” diyen Milletvekili Metin Yavuz, “Bal ve arıcılıkla ilgili kanun da hazırlandı fakat pandemi sürecinden dolayı ve TBMM’nin tatile girmesinden dolayı kanun çıkmadı. 1 Ekim’de TBMM açılınca ilk olarak bu kanunu geçirmek için çalışmalar yapacağız. Alt çalışmaları bitti, imza atmak bana nasip oldu bu yasa. Bal işine bulaşmış sahtecilik damgasından bu kanunla sizleri kurtaracağız. Bu oluşumla beraber, Ankara’daki gözünüz olup sizin sorunlarınızı çözmeye çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu kanun da geçtikten sonra siz arıcıların elleriniz daha güçlü olacak. Tabi bu başlangıç, yürüyüşünüz kutlu olsun. Bu birlik beraberliğinizi bozmayın, Allah daim etsin” ifadelerini kullandı.

“ÜRETEN YÜREKLERE SELAM OLSUN”


Teşvikleri arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Türkiye Gıda Hayvancılık ve Arıcılık Platformu Başkanı Mustafa Sarıoğlu ise, “Tüm Türkiye’deki gıda terörüyle mücadele ediyoruz. 14 yıldır verdiğimiz mücadelenin sonunda karşılığını almış bulunuyoruz. Bu yolda bize büyük destek sağlayan AK Parti Aydın Milletvekili ve onursal başkanımız Metin Yavuz’a teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Artık yola çıkmış ve tarımda arıcılık reformunu gerçekleştirmenin ilk adımlarını atmış durumdayız. Tarım, gıda, hayvancılık ve arıcılıkta tamamen yerli ve milli üretimi sağlamayı ve devletimizin bu konuda teşviklerini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca tarımda zararlı kimyasalların ilaç olarak kullanılmasını kaldırıp, doğal ve sağlıklı yöntemleri ülke geneline yaymak istiyoruz. Gıda teröründen üreticiyi ve tüketiciyi kurtarıp, tamamen şeffaf bir şekilde yerli ve tamamen doğal ürünleri vatandaşlarla buluşturmak için çalışmalarımız devam edecek. Üreten yüreklerden tüketen yüreklere selam olsun” şeklinde konuştu.