Mevcut Başkan Mustafa Gökçe'nin tek liste ile aday olduğu kongreye AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Mustafa Savaş ve Rıza Posacı'nın yanı sıra önceki dönem milletvekili Gültekin Kılıç, İl Başkanı Ömer Özmen, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, AK Parti Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan, eski Belediye Başkanı Esat Altungün, MHP, ANAP, BBP ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, parti teşkilatı yönetim kurulları ile partililer katıldı.

BİR BELEDİYE BAŞKANINA ‘CAN DOSTUM’ DERKEN, DİĞERİNİN ADINI BİLE ANMADI


Divan başkanlığını AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya'nın yaptığı genel kurulda Atatürk ve Aziz şehitlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ardından İlçe Başkanı Mustafa Gökçe açılış konuşmasını yaptı. Gökçe’nin, Koçarlı Belediye Başkanını 'Can dostum Nedim Kaplan’ diye anons ederken, kongreye katılan Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler'in adını anmayarak geçiştirmesi, katılımcılar tarafından yadırgandı. Gökçe konuşmasında, "7 Olağan İlçe Kongremizin partimize, ülkemize, milletimize ve demokrasimize hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan temenni ediyorum. Kongreler siyasi partilerin kendilerini tanımladığı, yenilediği etkinliklerdir” diyerek, yaptıkları hizmetlerden bahsetti.
İl Başkanı Ömer Özmen konuşmasında, AK Parti'nin 17 ilçede gerçekleştirdiği genel kurulların şenlik havasında geçtiğini söyledi, katılan herkese teşekkür etti.

“SİYASETİN SERMAYESİ EMEKTİR”


Milletvekili Mustafa Savaş, konuşmasında kongrelerin düğün havasında geçtiğini, bunun da AK Parti'ye olan sevginin göstergesi olduğunu söyledi. Savaş, “Sen, ben değil, biz olursak başarıyoruz, biz olduğumuz için 19 yıldan bu yana inandığımız yolda yürüyoruz. Birlik ve beraberliğimiz, Kurucu Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başarılı bir şekilde destekle devam edecek” diyerek dış politikada, ekonomide hamlelerin, kamuda büyümenin, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini aktardı. AK Parti’nin 83 milyonun partisi olduğunu, milletin partiye sahip çıktığını, bunun için daha çok çalışmak gerektiğini söyleyerek, "Davamıza sahip çıkmak gerekir. Siyasetin sermayesi emektir” dedi.

“ARAMIZA FİTNE, FESAT SOKMAYA ÇALIŞANLARA KARŞI MÜCADELEYE DEVAM”


Milletvekili Yavuz da konuşmasında, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 19. yılını geride bıraktığını, yaptıkları yatırımlar ile milyonların gönüllerinde yer bulduklarını, iktidarlarını koruduklarını, bunu Cumhurbaşkanı, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, teşkilatlarından ve aziz milletten aldıkları güçle başardıklarını kaydetti. Yavuz, "Ülke olarak bu konuma gelirken çok badireler atlattık. Aman Türkiye kalkınmasın, aman Türkiye güçlenmesin diyen şer odakları bu süreçte birçok kez sinsi planlarını devreye sokarak bizlere diz çöktürmeye çalıştılar” diye konuştu. Yavuz, böyle bir imkanı ortadan kaldırmak için darbelerin milletin yükselişini kesemeyeceğini söyledi. aralarına fitne fesat sokmaya çalışanlara karşı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne sahip çıkmak gerektiğini, bunun için de çalışılacağını, erken seçim olmayacağını ancak 2023 hedeflerine ulaşmak için sahalarda olmak gerektiğini, vatandaşın arasına girerek dertlerine çare bulmak için çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi.

POSACI, ÇERÇİOĞLU'NA YÜKLENDİ


Rıza Postacı da konuşmasının büyük bir bölümünde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yüklendi. Çerçioğlu’nun icraat yapmadan seçim kazandığını, Aydın'ı yönetme konusunda yetersiz kaldığını söyledi. AK Parti icraatlarının çoğunu kendisine mal etmeye çalıştığını ifade ederek termal ile ilgili planlamalardan bahsetti. Belediye bütçesinin çoğunluğunun temsil ve ağırlamaya ayrıldığını, iş yapmadan oy alan bir belediye olarak, özellikle sahil kesiminde vatandaşın açtırdığı artezyenlere bile saat bağlatarak para aldığını ifade etti. Posacı ayrıca, Aydın'ın doğu bölgelerinde AK Parti'nin üstünlüğünden bahsetti, batı bölgelerinde de oy farkının çok olmadığını, birlik beraberlik içinde çalışma ile Büyükşehir’i alabileceklerini ifade etti.

YÖNETİM KURULU


Yapılan konuşmalardan sonra delegelerden 192 oy alan Mustafa Gökçe, yeniden ilçe başkanı oldu. Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Mustafa Gökçe, Abdürrahim Demir, Ali Anıl Alkış, Ali Birinci Cahit Alpboğa, Cenap Sekban, Elif Genç, Erdem Kırıkkaya, Esra Tükenmez, Fatih Türkmenoğlu, İbrahim Aras Öztaş, İhsan Tanır, Latif Abacıoğlu, Mehmet Ali Gelturan, Mehmet Ali Üstün, Mehtap Fişenkçi, Murat Kaya, Muzaffer Bulut, Nilüfer Tektaş Cevahir, Ramazan Teker, Recep Ali Gümüş, Recep Koç, Selim Mersin, Süleyman Ünal, Şerife Akkaya, Tuncay Babayiğit, Ufuk Öğren, Ümit Kosacıoğlu, Vedat Ali Talmaç, Zeynep Alptekin.”