Söke Öğretmenevi düğün salonunda yapılan kongreye, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Rıza Posacı ve Metin Yavuz, AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, geçmiş dönem AK Parti Aydın Milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç, Ahmet Ertegün ve Semiha Öğüş, İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, çevre mahalle muhtarları, Söke’deki esnaf odalarının başkanları ile partililer katıldı. Kongrede Divan Başkanlığını AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya yaparken, Kenan Özcan, Gülseren Kaya ve Yusuf Çelik, divanı oluşturdu.

"BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR"

Kongrede ilk konuşmayı İlçe Başkanı Sibel Menderes yaptı. Menderes, “Bu salonda yapacak olduğumuz Söke 7. Olağan Kongremizin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Partimin bana ve ekibimize vermiş olduğu görev ile birlikte ilçe başkanlığımızı alnımızın akıyla bugünlere getirdik. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma bu özverili çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu bir bayrak yarışıdır, partim ve partililerim bu göreve yeniden layık görürlerse yeniden var gücümüzle çalışacağız. Bugün için burada bulunmanızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

"TÜM DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM"

Kongrede söz alan İl Başkanı Özmen ise, “12 Eylül’ün üzerinden tam 40 yıl geçti ancak milletimizin vicdanında bu acı hala dinmedi. Ülkemizde yapılan her darbe girişimi vatanımıza ihanettir. Bu vesile ile ülkemizdeki tüm demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün burada demokrasimizin en temel törenlerinden birisi olan Söke ilçemizin 7. Olağan Kongresini hep birlikte çoşkuyla, heyecanla ve güzelliklerle kutlayacağız. Kongremizin ülkemize, ilimize ve ilçemize, hepimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

"ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEĞE DEVAM EDİYORUZ"

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, “Dünyada ve ülkemizde mevcut olan olağanüstü bir hastalıktan geçiyoruz. Allah’ımıza şükürler olsun ki devletimiz güçlü, hastasına sahip çıkıyor, emeklisine maaşlarını gününde ödüyor, ilaçlarını alıyor. Yatırımlarını yapıyor ve çiftçisine ve üreticisine primlerini ödeyen bir devletimiz var, bunun için Allah’a şükürler ediyorum. 99 yılında ilk belediye başkanı olduğumda eylül ayında pamuk primlerini almıştık. Dünyaya bir daha gelecek olsam yine çiftçilik yapmak ve oda başkanı olmak isterim. Hükümetimizin ve devletimizin üreticilerimize yaptığımız destekler ortada bunu herkes biliyor. Geçen yıl tarım bütçemiz 17 milyar TL, bu yıl 22 milyar TL oldu. Pandemiye rağmen biz çiftçimize destek olmaya devam ediyoruz. Pamukta sıkıntı var, hayvancılıkta zaman zaman sıkıntılar devam ediyor, bizler bunları söylüyoruz” şeklinde konuştu.

"MÜCADELEMİZ İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ"

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, şunları kaydetti: “Bugün 3 şehidimiz var, kahraman askerlerimize rahmet diliyorum ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Bugün çok partili demokrasi hayatımızın siyasi tarihimizin o 70 yıllık dönemde her 10 yılda bir darbelere maruz kalmış siyasi tarihimizin kara lekesi olan 12 Eylül. Darbenin olduğu bir gün. Fakat o darbeler tarihe gömülmüştür. Ben demokrasi şehitlerine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kongreler bir bayrak yarışıdır, bir yenilenmedir. Sen-ben değil de biz olursak daha başarılı oluruz. Bugüne kadar geçen süre içerisinde partimizin her kademesinde, ilçe teşkilatımızda görev alan tüm arkadaşlarıma bir kez daha Allah sizlerden razı olsun diyorum. Mevcut başkanımız Sibel başkanımıza da bir kez daha başarılar diliyorum. Seçilemeyen diğer arkadaşlarıma da öyle kenara çekilmek yok diyorum, davamız için, mücadelemiz için daha çok çalışmalıyız. Hep beraber çalışacağız.”

"BİRÇOK YATIRIMI HAYATA GEÇİRDİK"

Son olarak AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz konuşmasında, şu ifadeleri kullandı: “Bu günler bizlerin bayram günlerimizdir. Salgın nedeniyle kongremizi sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapmaya çalışıyoruz. 19. kuruluş yılımızı geride bıraktık. Bu başarımız genel başkanımız sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde başarılı bir şekilde bugünlere geldik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak artık hiçbir devletin hükmü altında olmayan, kendi kararlarını kendi veren bir ülke konumuna geldik. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize Cumhur İttifakı’mız ile birlikte yürüyoruz. 2002 yılından itibaren ülkemiz için hayal olarak görülen birçok yatırımı birer birer hayata geçirdik. Yapmış olduğumuz bu yatırımlarımızın özellikle bu salgın döneminde daha da iyi anlamış olduk. Ülkemiz pandemi döneminde diğer ülkelerle mücadele konusunda kıyaslandığında, Amerika, Almanya, Fransa ve İtalya gibi ülkelerde hastalık hızla yayılmaya devam ederken hamdolsun ki ülkemizde hastalık Cumhurbaşkanımız sayesinde yatırımların ne kadar isabetli olduğu gözle görülür oldu. Bir yandan bu hastalıkla uğraşır iken bir yandan da son yüzyılın en büyük meydan okumasını Akdeniz’de gerçekleştiriyoruz. Karadeniz’de bulduğumuz gaz birilerinin resmen çıldırmasına sebep oldu. Şu anda Doğu Akdeniz’de yedi düvelle mücadele ediyoruz. Şehit kanları ile kazandığımız bu vatan topraklarımızı, menfaatimize olan haklı davamız karşısında dik durmaya çalışıyoruz. Söke’de yaptığımız çalışmalarımızı herkesin bildiği gibi Söke Çayı’ndan başlayarak devlet yatırımlarımız ilçemiz için devam ediyor. Önümüzdeki günler Söke’miz için daha güzel günler çok yakın zamanda devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bugün yapmış olduğumuz Söke 7. Olağan Kongremizin, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” Öte yandan kongrede divan kurulu tarafından aday listelerinin teslim edilmesi talep edildi. 15 dakika içerisinde başka bir liste çıkmayınca, Sibel Menderes yeniden ilçe başkanlığına seçilerek güven tazeledi.