Yapım şirketinin Muğla’da Süpüroğlu restoran da gerçekleştirdiği basın toplantısına yapımcıların yanı sıra filmin oyuncuları ve yönetmeni katıldı. Filmin başrol oyuncusu olan, filmin ismini taşıyan karakter “Mandırana” Gülnihal Demir filmimiz şimdiye kadar ege komedileri arasında en iddialı sinema film olacak” dedi.
Filmin senaryo yazarı ve yapımcısı Zafer Kaya; “Bu senaryonun büyük kısmı Ege insanın gerçek hikâyesinden ve epizotlarından oluştuğunu, kendisinin bile bu senaryoyu yazarken çok büyük keyif aldığını belirtti. Ayrıca Zayka Yapım ve 3 Adam Medya iş birliğiyle yapılan bu filme ciddi bir emek ve finansman sağlandığını söyledi. Harika bir kadro ile projemizi 2020 Eylül 15’te çekmeye başlıyoruz. Hikâyenin nerdeyse tamamını Muğla çekiyoruz" diye konuştu.
Yönetmen İlhan İnce, “Senaryonun çok sağlam bir ege komedisi olduğunu vurgulayarak, çıkacak olan hikâyenin en güzel şekilde sinema izleyicisi ile buluşacağının ve seyircinin sinema salonundan çıkarken keşke devamı gelse diyeceğini düşünüyorum.” dedi.

FİLMİN KONUSU

Tüm doğallığı ve sakinliğiyle kendi halinde bir yaşam sürdüren köylülerin ve Mandırana’nın huzuru besicilik konusunda farklı fikirleri olan Murtaza adında bir girişimcinin köye gelmesiyle kaçıyor. Köylü ile Murtaza’nın güldürü öğeleriyle yüklü mücadelesi etkili ve eğlenceli sahnelerle karşımıza çıkıyor.
Söz konusu Ege Komedisi ise gerisi teferruattır. Filmin oyucularından Mustafa Şen, canlandırdığı karakterden bahsederek, "Murtaza karakterini canlandırıyorum. Her şeyden önce senaryodaki bütünlüğe karşı ve hikâyeye karşı sorumluluklarım var, işlerin iyi gitmesini istiyorum. Öyle keyifli, eğlenceli ve inanın ilk okuduğumda büyük heyecan duyduğum bir senaryo oldu." ifadelerini kullandı. Oyuncu Volkan Baş kendisinin de Egeli ve Muğla’lı olduğunu aktararak, "Çok fazlası ile dizi ve sinema adına ege karakteri oynadım, ege şivesi seslendirdim ama bu senaryodaki Yüksel karakteri gibi hem ciddi hem de oyunculuğun zirve noktası ile ilk defa bütünleşeceğim.” açıklamasını yaptı.
“Entel Köy Efe Köy” filminde Bekçi Nihat Kapız “Mandırana” filminde de Bekçi Nihat olarak karşımızda. Kendisine sorduğumuz da bu filmde de Bekçi Nihat bizleri yine güldürecek mi? Sorusuna Oyuncu Nihat Kapız “hiç şüphe yok ki Nihat Kapız varsa orda eğlenmek vardır” cevabını verdi.” Senaryo ya çok güveniyoruz” dedi.
Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca ünlü oyuncu Sinan Bengier, Merve Uçar Cangöz, Yiğit Dören, Bekir Annıak, Osman Bayar, Ömer Naci Boz, Görkem Naganlu ve sürpriz oyuncular yer alıyor.