Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay hakkında ortaya atılan “tutuklandı” iddialarına karşı bir tepki de CHP Aydın milletvekillerinden geldi. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, Başkan Atabay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP’li Tezcan, “Deniz Atabay, göreve geldiği andan itibaren rant çetelerine geçit vermiyor. Başarılı çalışmaları ve rant çeteleri ile kararlı mücadelesi sonucu organize bir saldırı ile karşı karşıya. Bir süre önce bu saldırı planlanmıştı ancak bunu kararlı bir şekilde püskürttü. Didim halkı, rant çetelerine karşı verdiği mücadelede Atabay’ın haklı olduğunu sandıkta tescil etti. Rant çeteleri itibar suikastı yaparak her türlü ahlaksızca ve rezilce yöntemi deneyerek Didim Belediye Başkanımız hakkında bir iftira kampanyasını uzunca zamandır sürdürüyor. Biz Atabay’ın kararlılıkla mücadele ettiğini biliyoruz. Sadece biz değil Didim halkı, tüm Türkiye, bu konudaki kararlılığını biliyor. Didim halkının varlığını, Didim’i, bir avuç rant çetesine teslim etmeyeceğini biliyor. Kötülük organize olunca her türlü ahlaksızlığı yapabilme kapasitesi olduğunu bütün Türkiye gördü” dedi.

“SOSYAL MEDYADAKİ REZİLLİĞİ YALAN HABERLE DESTEKLEDİLER”

“Sosyal medyayı kullanarak yürüttükleri bir iftira kampanyasına bugün havuz medyasının rezilliği de eklendi” diyen Tezcan, şunları kaydetti: “Yalan haberle, iftiralar üzerine Didim Belediye Başkanının tutuklandığı haberini yaptı. Özel olarak yalan haber üretti, itibar cellatlığına soyundu. Kısa sürede bu haberin yalan olduğu çok net biçimde ortaya çıkardı. Bu aynı zamanda bugüne kadar Atabay ile ilgili kurgulanan yalanın, ne kadar büyük ve organize yalan olduğunu ortaya çıkardı. Sahtekarca, rezilce yapılan yayınların nasıl büyük bir kumpasın parçası olduğu, bu yayınlara neden itibar edilmeyeceğini de ortaya koydu. Haberi yapanların ipliği pazara çıktı. Atabay, Didim halkının hakkını korumaktan geri durmayacak. Paçavra haberleriyle Didim Belediye Başkanını yıldıracaklarını sananlar, bugünden sonra da bütün iftiraları sadece kendilerini rezil edecek. Sayın Atabay’ın arkasındayız. Bugün sadece biz değil Didim halkı da Sayın Atabay’ın arkasında olduğunu gösterdi. Kendisinin ‘geçmiş olsun’ denmeye ihtiyacı yok. ‘Çiğ yemedik karnımız ağrımaz’ derler. Sayın Başkanının da çiğ yemediğini biliyoruz ama karnı ağrıyanlar rezillik kampanyasına başlamışlar. Nereye kadar giderlerse gitsinler, Didim’de ranta geçit vermeyeceğiz.”

“ADALET BAKANI İHLALİ GÖRMÜYOR MU?”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Atabay’ın lekelenmeme hakkının ihlal edildiğini belirterek, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü göreve çağırdı. Bülbül, “Son yıllarda Atabay gibi belediye başkanlarımıza yönelik kumpas kampanyası başlatıldı. Bu kumpas kampanyasının birçok şeklini gördük ama bugünkü gibi hiç görmemiştik. Olmayan olaylar var gibi gösterildi. Böyle şey olmaz. Bu rant çetelerinin nereye kadar ulaşabildiğini ortaya koydu. Sayın Adalet Bakanı Yargı Reformu çerçevesinde, ‘lekelenmeme hakkı herkese getirilen bir hak’ demişti. Nerede lekelenmeme hakkı? Sayın Atabay hakkında itibarsızlaştırma kampanyası çerçevesinde lekelenmeme hakkının ihlal edildiğini görmüyor mu? Nerede Yargı Reformu? Bunun hesabını soracağız. Sayın Atabay’ın lekelenmeme hakkını korumak sizin görevinizdir. Siz korumasanız; Didim halkı, CHP koruyacaktır. Sayın Atabay’ın başarılı icraatlarına Didim halkının sahip çıktığını gördük. Biz hukuk istiyoruz, biz rant çetelerinin yanlış yönlendirilmesini istemiyoruz. Lekelenmeme hakkı ihlal edilen Atabay’ın hakkını korumak Adalet Bakanının görevidir” ifadelerini kullandı.

“RANT ÇETESİNE ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay; “Yerel seçimlerde Didim halkına verdiğimiz bir söz vardı. ‘Didim halkının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz; neyle karşılaşırsak karşılaşalım, diz çökmeyeceğiz’ demiştik. Geçen zaman içerisinde organize suç örgütleriyle karşılaşacağımızı tahmin ettiğimizin ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkardı. Kötü siyaset yapan insanlarla iç içe geçip, organize bir rant çetesiyle karşı karşıya kaldık. Verdiğimiz söz ve partimizin ahlak ve siyaset mantığı gereği karşı çıkmamız gerekiyordu. Kanunlar çerçevesinde hukuktan ayrılmadan karşı çıktık. Bu süreç devam etti. Bu organize rant çetesi farklı şekillerde karşımıza çıktı. Bizden aldıkları cevap hep aynı oldu. Hukuk çerçevesinde bunların oluşturmak istediği imar rantını bozduk. Maalesef bir takım gayri kanun isteklerine karşılık vermememizden dolayı bir takım tehditler alarak başka bir formata bürünerek kendi zihniyetlerini ortaya koydular. En sonda insanların vaktini boşa boşa harcayan ve kötü örnek olacak şekilde yazılı ve görsel medyayı da yanlarına alarak komplo kurdular. Bu FETÖ kumpasıydı, aynı taktikler kullanıldı. Maalesef bugün yaptıkları hatayla kendi ayaklarına sıktılar. Kendi kurdukları kumpası, kendileri çökerttiler. Benim tutuklandığımı söylediler ama ben o saatlerde görevime devam ediyordum. Bu çete bundan sonra da karşılıklarını alacaklardır. Gösterdikleri şiddet, sonuç vermeyecektir. Bizleri bu kumpaslarla diz çöktüremeyeceklerdir. Çökmeyeceğimizi gördüler. Çok yakın zamanda ifadelerini vereceklerdir. Didim halkı üzerinden bütün Türkiye’ye söylüyorum. Didim sınırlarını aşan bir terbiyesizlik içerisindeler, kumpaslarını büyüttüler. CHP belediyesinde hukuksuzluk olmaz, biz her türlü hukuksuzluğa hukuk içinde mücadele ederiz. Ne olursa olsun bu kumpasa bu rant çetesine asla boyun eğmeyeceğiz. Asla diz çökmeyeceğiz. Halktan aldığımız yetkiyle Didim halkının hakkını Didim halkına teslim edeceğiz” dedi