Efeler'deki Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajlarının okunması ile başlayan toplantıda, ilk konuşmayı CHP İl Başkanı Ali Çankır yaptı.
Millet İttifakı'nın milletin gönlüne taht kurduğunu dile getiren Çankır, "Her iki genel başkanımızın liderliğinde ve vizyonları ile ittifakımızın Türkiye'nin yönetimine geleceğine yürekten inanıyoruz. Yereldeki başarımızla Türkiye'nin genel iktidarına doğru adım adım ilerliyoruz. Belediyelerimizin hizmetleri ile ilgili halkımızdaki memnuniyeti görüyoruz. Halkımız artık Türkiye'yi de Millet İttifakı’nın yönetmesini arzu ediyor. Liyakatli, başarılı ve kararlı genel başkanlarımızla, siz değerli kadrolarımızla Türkiye'de ittifakımızın iktidarını kuracağımıza yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ, AKŞENER'İ CUMHURBAŞKANI YAPMAK”


İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Demirci, "En büyük hayal ve hedefimiz, Genel Başkanımız Meral Akşener'i cumhurbaşkanı yapmaktır. Biliyor ve inanıyoruz ki bu hedefe ulaşabilirsek, ülkemizin girmiş olduğu karanlıktan çok daha hızlı aydınlığa çıkarabileceğiz" diye konuştu.

“GÜCÜMÜZ YETMEDİ”


"Yıllardır ülkemizin bu kötü gidişini durduramadık. Buna gücümüz yetmedi ama en azından yaşadığımız güzel Aydın'ımızın yerel yönetimini onlara bırakmadık" diyen Demirci, Millet İttifakı’nın kimleri içerdiği sorusuna da yanıt verdi. Demirci, “Atatürk’ün kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletimize gönülden bağlı her vatandaşımız bizim kardeşimizdir ve Millet İttifakı’nın onurlu bir bireyidir” ifadelerini konuştu.

“MÜSTEBİT İKTİDAR”


Millet İttifakı olarak dayanışma içerisinde olduklarını belirten İYİ Parti Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, hedeflerinin ise iktidar olduğunu ifade etti. Aydın'ın kamu yatırımları sıralamasında Türkiye'de 77'nci sırada yer aldığını belirten Sezgin, "Sanayi, ticaret, tarım merkezi olmuş olan Aydın, bugün kamu yatırımlarında 77'nci sırada. Bunu, ben Aydın halkının sağduyulu siyasi tercihlerinin bir cezalandırılması olarak değil, müstebit iktidarın gerçek anlamda akılsızlığı, hesapsızlığı olarak görüyorum ve değerlendiriyorum" diye konuştu.
Belediye başkanlarının hizmet ve çalışmalarından memnun olduklarını kaydeden CHP Milletvekili Bülent Tezcan, "Biz, yerel yönetimlerin yerel hizmetleri ile ilgili esaslı bir sıkıntı yaşamıyoruz. Sorunları bilen, sorunları çözen belediye başkanlarımız var" dedi.

AK PARTİ VEKİLLERİNE CEVAP VERDİ


Tezcan, yeni yasama yılında Aydın'ın sorunlarını Ankara'ya taşıyıp iş birliği içerisinde çözmeye çalışacaklarını söyledi. Aydın'ın sorunları konuşmak için sürekli bir araya gelme çağrısı yapan AK Parti milletvekillerine cevap veren Tezcan, "Elinde iktidar yetkisi olanlar, dönüp dönüp ‘bir araya gelip de şunları konuşalım’ demenin ötesinde bilinen sorunları alsınlar, iktidar yetki ve gücünü de kullanarak, Ankara'da çözsünler. Laf değil, iş yapma zamanı" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, toplantı basına kapalı olarak devam etti.