Kadın Politikaları İlçe Başkanı Gonca Yelkovan ve Güneşin Kadınları Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Başkan Yardımcısı Şebnem Balabalım Yağcı, Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, AK Parti Nazilli İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Ateş Akkaya ve teşkilatı, meclis üyeleri, muhtarlar, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kooperatif üyeleri katıldı.

“GURUR DUYUYORUM”

Mayıs ayında bu yana kooperatif açmak için başladıkları çalışmaların Temmuz ayında tamamladıklarını ifade eden İYİ Parti Nazilli İlçe Teşkilatı Kadın Politikaları Başkanı Gonca Yelkovan; “Nazilli’de üreten tüm kadınların pazar alanlarını genişletmek, onlara destek olmak ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başlattığı bu projenin Ege’de ilkini gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştık. Üretici ve güçlü kadınlarımızın gücüne güç katmak, onların emeklerine destek olmak ve kadının gücünü tüm dünyaya göstermek için bugün kooperatifimizin açılışını hep birlikte yapıyor olmaktan büyük gurur duyuyorum. Emek veren tüm kadınlarımıza ve bize bu süreçte maddi manevi destek vererek yanımızda olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“PROJE NAZİLLİ HALKININ YARARINA”

Kadınların rüyalarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Kürşat Engin Özcan; “Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Kooperatif kuruluş aşamasında kısa sürede büyük başarılara imza attı. Hanımefendiler isterse her şeyi başarır. Buradaki herkese teşekkür ediyorum. Rüyalarımızı gerçekleştirmiş oldular. Kadınların güçlü bir şekilde var olmasını ve sosyal hayatta daha fazla yer almasını sağlayabilirsek ülkemizdeki sorunların yüzde 70’ini çözmüş oluruz diye düşünüyorum. Nazillimizde kurulan bu kooperatifin ülkemizin tamamına yayılmasında sizlerin büyük katkısı olacaktır. Nazilli halkının yararına bir proje olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin’de yaptığı konuşmasında Güneşin Kadınları ve İşletme Kooperatifi’nin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Nazilli’de yetişen yüzlerce ürünü hem yurtiçi hem de yurtdışındaki alıcılarına ulaştırmayı hedefleyen kooperatif, paketleme ve kargolama aşamalarında da üretici kadınlara destek veriyor.