İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda Efeler ilçesindeki Adnan Menderes Bulvarı’nda Aydın Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında koronavirüs tedbirleriyle ilgili denetim yapıldı. Denetime Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, Efeler İlçe Emniyet Müdürü Kadir Erciyes de katıldı. Vali Aksoy ve beraberindekiler esnaf ve vatandaşlarımıza maske takmaları, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Halk otobüsüne binen Vali Aksoy, şoförün ve yolcuların maske kontrolünü yaptı.

TOPYEKUN MÜCADELE ETMELİYİZ

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalara herkesin katkı sunması gerektiğini ifade eden Vali Aksoy, “Bu mücadeleye topyekun birlikte destek verirsek başarılı olabiliriz. Bu anlamda herkesin duyarlı olması büyük önem taşıyor. Vatandaşların konulan kurallara titizlikle uyması bizim temennimiz. Kuralların en temel üç sonucu maske, sosyal mesafe ve temizlik olarak ortaya çıkıyor. Bunlara uyulduğu takdirde bu mücadelede önemli bir başarı elde etmiş oluruz. Toplu bulunan noktalarda vatandaşların konulan kurallara uymasını, uymayanlar varsa uyarmalarını, buna rağmen uymayanlar varsa da ilgili birimlerimize bildirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

OKULLARDA TEDBİRLER ALINDI

Vali Aksoy, okulların 21 Eylül’de eğitime başlayacağının altını çizerek şunları söyledi: “21 Eylül’de 1’inci sınıf ve okul öncesi çocuklarımız okullara başlayacak. Onlarla ilgili gerekli tedbirler alındı. Çocuklarımızın güvenli bir şekilde eğitimlerini sürdürmelerini temenni ediyoruz. 8 ve 12. Sınıflar destek kursları olarak eğitimlerine devam ediyor. Bu olumsuzlukları en aza indirerek alınan tedbirlerle normal hayata geçiş için kurallara hep beraber uymalıyız.”

ZORUNLA OLMADIKÇA DÜĞÜN YAPMAYIN

“Aydınlılar genel olarak kurallara uyuyor” diyen Vali Aksoy, “İstisnalar varsa onları uyarıyor, gerekli cezaları uyguluyoruz. Özellikle il dışı gidiş gelişlerden sonra pozitif vakalar olduğunu görüyoruz. Düğün cenaze ziyaretlerinin ilimizde vakaları attırdığını görüyoruz. Zorunlu bir durum olmadıkça il dışına çıkılmaması, şayet il dışına çıkıldıysa pozitif vaka olma ihtimaline karşı kendisini izole edilmesini sağlaması ve başkasına bulaştırmaması için 14 gün karantinada kalması önem arz ediyor. Düğünlerin de zorunlu olmadıkça yapılmaması, yapılması gerekiyorsa da kurallara uyularak yapılmasını tavsiye ediyoruz. Rehavete kapılmayalım. Önümüzdeki dönem çok daha riskli bir dönem olarak önümüzde duruyor. Bu hassasiyetimizi sürdürmeliyiz” diye konuştu.

İHTİYAÇ OLURSA KARANTİNA UYGULAYACAĞIZ

Vali Aksoy, “Bir mahallede, bir sokakta, bir apartmanda vaka sayısı artıyorsa buralara karantina uyguluyoruz. Karacasu’da iki mahallede 14 gün süreyle uygulanan karantina kaldırıldı. Önümüzdeki dönemde böyle bir ihtiyaç olursa karantinayı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz” diyerek karantina uygulamasının devam edeceğini ifade etti.