Çeyrek asır gibi bir süre incir ihracatı yapan firmalarda çalışan ve emeklilik yaşantısında da incirden kopmayan Ahmet Er, Aydın’ın hangi köşesinde nasıl incir yetiştiğini bildiğini belirterek incir konusunda uzmanlaştığını kaydetti. Geçtiğimiz yıl incir konusunda ihracatçının yüzünün güldüğünü bu yıl ki fiyatlarla üreticinin yüzünün güleceğini kaydeden Ahmet Er, üreticinin ürünü kalite kalite ayrıştırırken daha dikkat olması gerektiğini dikkat çekti.

‘MİLLETİN VEKİLLERİ KÖYLÜNÜN HALİNDEN ANLAMIYOR’


Aydın milletvekillerine sitem eden Ahmet Er, milletvekillerinin köylünün ve müstahsilin halinden anlamamakla suçladı. Milletin vekillerine seslenmek istediğini belirten Ahmet Er, “Aydın’ın incirine zeytinine ve zeytinyağına sahip çıkın. Milletin vekilleri köylünün ve üreticinin halinden anlamıyor. Üreticinin yaşadığı sıkıntıları mecliste gündeme getirmiyorlar. Cumhurbaşkanımızın Aydın’da neler olup bittiğinden haberdar olduğuna inanmıyorum. Milletvekili sadece seçimden seçime değil, her zaman halkın içinde olacak. Elimizdeki zenginliklerimizi iyi tanıtmalıyız ki, üretici de ihracatçıda kazansın” dedi.

‘İNCİR İHRAÇ EDİLSİN Kİ ÜRETİCİ PARA KAZANSIN’


Üreticinin zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini dikkat çeken Ahmet Er, “İncir öyle oldu bittiyle sofralara gelmiyor. Üretici en kaliteli inciri yetiştirebilmek için bir yıl boyunca çeşitli işlemler yapıyor. Bu incirin sürülmesi, çapalanması, ileklenmesi, hasat edilmesi, seçilmesi var. Geçtiğimiz yıl hem kalite anlamında hem de rekolte anlamında çok iyi bir sezon geçirdik ama üretici beklentilerine karşılamakta oldukça sıkıntı yaşadı. Geçtiğimiz yıl üretici için zor bir yıldı. Bu yıl rekoltede kalitede geçen yılın çok altında. İncir para ediyor ama ihracatçı için sıkıntılı bir yıl. Ürünümüz ihraç edilsin ki üretici de kazansın.” İfadelerini kullandı.

REKOLTE DÜŞÜK


Açıklanan rekolte rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Ahmet Er, “Açıklanan rekolte miktarı gerçeği yansıtmıyor. Bu yıl incir rekoltesi açıklanan 85 Bin tonun baya bir altında. Masa başı toplantılarla incirin tonajı belirlenmez.” şeklinde konuştu.