Nazilli İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim tarafından çelenk koyuldu. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan, CHP Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz, ADD Nazilli Şube Başkanı Şafakta Nalan Ayas, STK temsilcileri ve partililer törene eşlik etti. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Sevim’in günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından efeler tarafından zeybek gösterisi gerçekleştirildi. Son olarak CHP İlçe Teşkilatında Başkan Kürşat Engin Özcan ve Cihat Öztürk’ün katılımıyla kuruluş pastası kesildi.

“CHP KARANLIĞIN VE CEHALETİN AMANSIZ DÜŞMANIDIR”


CHP’nin ulusun dirilişine öncülük etmiş bir parti olduğunu dile getiren CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, “Cumhuriyet Halk Partisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulma onurunu ve gururunu taşıyan, vatanımızın kuruluşuna, ulusumuzun dirilişine öncülük etmiş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi bağımsızlığımızın, bölünmez bütünlüğümüzün, direnişin ve devrimin partisidir. Türkiye’nin birleştirici gücü olan partimiz, çağdaş, laik ve demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, hak hukuk adaletin, toplumsal huzur ve barış ortamının savunucusu ve teminatıdır. Partimiz günümüzde, tek adam rejimi tarafından birer birer yok edilmeye çalışılan cumhuriyet kazanımlarının yılmaz savunucusu, karanlığın ve cehaletin amansız düşmanıdır” dedi.

“HER TÜRLÜ BEDELİ ÖDEMEYE HAZIRIZ”


Türkiye için her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını dile getiren Başkan Sevim, şunları kaydetti: “Atatürk ilke ve devrimlerinin koruyucusu ve savunucusuyuz ve olmaya da devam edeceğiz. 97 yıllık şanlı geçmişiyle ulu bir çınar olan Cumhuriyet Halk Partisi, birlik ve bütünlüğü korumak, toplumsal barışı sağlamak, demokrasiyi güçlendirmek ve sosyal adaleti hakim kılmak için Atatürk’ün aydınlattığı yolda, büyük bir azim ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Deniz Gezmiş’in darağacına giderken haykırdığı tam bağımsız Türkiye için kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla ve bu davaya gönül vermiş binlerce yol arkadaşlarımızla her türlü mücadeleyi vererek her türlü bedeli ödemeye her zaman hazır olacağız. Bilinmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri olarak bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, Atatürk ilke ve devrimlerinin koruyucusu ve savunucusuyuz ve olmaya da devam edeceğiz. Ülkemizin, milletimizin çıkarlarına el uzatanlar, Cumhuriyet düşmanlığı yapanlar her daim karşılarında cesaretle korkusuzca mücadele eden bizleri bulacaktır.”

“İYİ VE GÜZEL ŞEYLER OLACAK”


CHP’nin Atatürk’ün kurduğu bir parti olduğunu dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Bu günlere gelmemizi sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir parti. İçinden birçok partinin doğduğu parti. Demokrasiyi ülkemize getiren parti. Ülkemizi kurtaran bir parti. Kendilerine minnettarız, teşekkür ediyoruz. Bu günlere kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bugün Millet İttifakı’nın paydaşları olarak bir arada bulunmaktan, memlekete hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu süreci beraber yönetmekten dolayı gayet memnunuz. İyi ve güzel şeyler olacak” dedi.

“GÜZEL GÜNLERE BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ”


CHP’ye nice yıllar dileyen İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk, “İlk defa bir siyasi partinin önemli bir gününe katılıyorum. Millet İttifakı ortağımız hem de kıymetli dostum Serkan Başkanımızın bu güzel günlerini paylaştık. Daha nice kurtuluş günleri nasip etsin. Temennim ülkemiz için güzel günlere birlikte ulaşacağız” şeklinde konuştu.