Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bölge Müdürümüz Göktuğ İlter; Müdür Yardımcımız İnan Gündüz, 211 Aydın Şube Müdürümüz Serkan Baştürk ve ilgili teknik heyet ile birlikte, bin 520 dekar zirai araziyi sulayacak olan Karacasu Ataköy Göleti ve Sulaması işinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. 2020 yılı sonunda su tutulması planlan gölet ile toprak dostu çiftçilerimizin dekar başına ve üretim çeşitliliğini arttırarak bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunacaktır” ifadeleri kullanıldı.

MÜTEAHHİT DAYANMADI


2000’lerden önce işi alan ilk müteahhidin iflas ettiği, ikincisinin öldüğü gölet 3. müteahhitle sona yaklaşırken son ihaleyi kazanan firmanın 9 milyon lira maliyetle tamamlayacağı gölet, Karacasu’nun şu andaki en büyük devlet yatırımı konumunda. 1990-1992 yılında istimlakı yapılan, 1995'ten sonra da 2 yıl düzenli olarak çalışılan, 2002’ye kadar düzensiz bir şekilde devam eden çalışmalar müteahhidin iflas etmesiyle durdu. 2002'den sonra herhangi bir çalışma yapılamayan gölette bu arada sadece suyun gelecek olduğu kanal yapıldı. Kanalı yapan müteahhit göleti de yapmak için girişimlere başlayacağı sırada vefat ederken yaşanan mahkeme süreçleri sebebiyle 2016 yılına kadar hiçbir işlem yapılamadı. 2016 yılında yapılan yeni ihalenin ardından kazanan yeni firma Arsel Enerji Çevre Telekom İnşaat San. ve Tic. A.Ş ile sözleşmenin yapılmasıyla çalışmalar yeniden başladı. Çalışmalar ödenek sıkıntısı sebebiyle zaman zaman dursa da artık son aşamaya gelindiği kaydedildi.

2020’DE SU TUTACAK


9 milyon liraya mal olacağı öğrenilen Ataköy Göleti'nin, bin 520 dekar alanı sulama kapasitesiyle hizmet vereceği belirtildi. Temelden yüksekliği 32,5 metre ve ön yüzü membran kaplı kum çakıl dolgulu gölet 1,43 hm3 göl hacmine sahip durumda bulunuyor. 1,43 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olan Ataköy Göleti tamamlandığında, mahallenin en önemli sorununa çare olacak. Baraj inşaatında gövde dolgu imalatları, mansap yüzü koruyucu imalatları ile enjeksiyon imalatları ile dolusavak beton imalatları tamamlanırken ön yüz membran kaplamada su kaçağı olmaması için beton kaplama çalışması devam ediyor. Bu yıl beton ve regülatör işlerinin tamamlanacağı, önümüzdeki yıl da çalışmaların tamamlanmasıyla su tutmaya başlayacağı kaydedildi.