Kutlama törenine CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz ve partililer katıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle gerekli önlemler alınarak sosyal mesafe kuralına uyularak yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. CHP İl Başkanı Ali Çankır, meydandaki Atatürk Anıtına partisinin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla çelenk sundu.

ATATÜRK’ÜN İLKELERİNDEN TAVİZ VERMİYORUZ

CHP’nin Türkiye’nin en eski siyasi örgütlenmesi olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Çankır, “9 Eylül 1923’te kurulan CHP, emperyalist ülkelerin işgali altındaki bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu gerçekleştiren, dünyanın en köklü ve Türkiye’nin en eski siyasi örgütlenmesidir. CHP, 97 yıl önce onurlu ve gururlu, kimseye ödün vermeyen, kimsenin önünde eğilmeyen, ekonomik bağımsızlığını sağlayan, kimseden borç dilenmeyen, dışa bağımlı olmayan, üreten, ekonomik anlayış mücadelesi veren Mustafa Kemal’in ve onun gibi düşünenlerin partisidir. CHP, kuruluşundan itibaren Türkiye’nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında, emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar gelmiştir. CHP, kurulduğu günden bugüne Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve insan haklarının yılmaz bekçisi olmuştur. Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu ilkelerden asla taviz vermeden, bugün de ülkemiz ve halkımız için, cumhuriyetin korunması, refahın artması için hep beraber çalışıyoruz” dedi.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIYORUZ

CHP’nin Atatürk’ün kurduğu parti olduğunu ifade eden Çankır, “Kendi saltanatları, ikballeri uğruna her şeyi mübah sayanlara karşı mücadele etmek ve ülkemizi ekonomik refaha kavuşturmak için siyaset yapıyoruz. CHP bu ülkede savaşı bitirip huzuru getiren, sanayi ve tarımda iktisadi kurumlar oluşturarak ülkemizi refaha kavuşturan bir partidir. CHP, cumhuriyeti kuran, ona en çok sahip çıkan partidir. CHP, halkıyla yürüyen, hiçbir ayrım yapmadan tüm kesimleri kucaklayan partidir. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, hiçbir hesap, bizim insanımızdan ve ülkemizin geleceğinden daha kıymetli değildir. İktidarının sürmesi için her yolu mübah sayanlara dur diyecek olan halkın ve Atatürk’ün partisi CHP olmuştur ve CHP olacaktır. CHP, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye’nin aydınlık geleceğini hedefleyen, halkın partisi olarak, halkımızı kucaklamaya devam edecektir. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mensubu olmaktan onur duyduğumuz CHP’nin 97’nci kuruluş yıl dönümünü örgütümüz ve halkımız adına kutluyoruz” diye konuştu.