ADÜ Didim Sosyal Tesisleri’nde 16-20 Eylül ve 23-27 Eylül tarihleri arasında iki oturum olarak gerçekleşecek olan finans eğitim seminerleri ile sosyal ve bilimsel aktiviteleri bünyesinde barındıran “Finans Kamp” konseptinin Türkiye’de bir ilk olarak ön plana çıktığını ifade eden İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Kaderli, finansal okuryazarlığın ülkemizde yaygınlaşması için üniversite bünyesinde ve çeşitli illerde eğitimler yaptıklarını söyledi. Yetiştirdikleri öğrencilerin ülkemizde düzenlenen üniversiteler arası Para Yönetimi yarışmalarının tamamını kazanarak öne çıktığını belirten Kaderli, ADÜSEM bünyesinde Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenen Temel Borsa Eğitimleri ile Adnan Menderes Üniversitesinin finans alanında marka olma konusunda büyük yol kat ettiğini belirtti.

“KAMPA YOĞUN İLGİ OLDU”


Kaderli, daha önce temel düzeyde yaptıkları eğitimleri ileri düzeyde eğitimler ve çeşitli etkinliklerle birleştirerek finans kamp projesini hayata geçirdiklerini vurguladı. Prof. Dr. Kaderli, “150 kişilik bir yatırımcı kontenjanı ile ilana çıkılan projeye aynı gün 150 kişi kayıt yaptırarak kontenjanı doldurdu. Türkiye’de konsepti itibariyle bir ilk niteliğinde olan bu kamp için daha ilk günden kontenjanların dolması, üniversitemizin artık bu konuda bir marka olduğunun kanıtıdır” dedi.

“DİDİM’DE TİYATRO OYNANACAK”


Proje kapsamında katılımcılara özel yapılacak olan tiyatro oyununu Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde sahnelemek istediklerini ifade eden Kaderli, Finans Kamp Projesinin açılış oturumu ve tanınmış finans uzmanlarının konuşmacı olacağı kapanış paneline Ticaret Odası yönetimini davet etti. Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, böyle önemli bir etkinliğin üniversite tarafından Didim’de yapılıyor olmasını memnuniyetle karşıladıklarını, etkinliğin bir parçası olmaktan da mutluluk duyacaklarını ifade etti.