Didim Belediyesince şubat ayında yıkımına başlanan Balıkçılar ve Manavlar Çarşısı, 7 aylık bir çalışmanın ardından tamamlanarak yeniden hizmete açıldı. 1994 yılında dönemin belediye yönetimince yapılan ve içerisinde 8’i balıkçı 4’ü manav olmak üzere 12 esnafın bulunduğu çarşı, Didim Belediyesince hazırlatılan projeyle yeni bir görüntüye kavuştu. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın 2019 seçim vaatleri arasında da yer alan çarşı iki kat olarak yapıldı. Giriş kısmı olan alt katta balıkçılar ile manavlar yer alırken, üst katta ise balıkçıların lokanta olarak hizmete sunduğu çarşı bölgeyi de cazip hale getirdi. 12 adet balık ve manav dükkanı, 4 adet de balık pişirme ve iş yerinin olduğu çarşı içerisinde asansör de yer aldı.

“MAVİ-BEYAZ GÖRÜNTÜSÜYLE TAM NOT ALDI”


Çarşının iç ve dış yapısı mavi- beyaz renklerle boyanırken çevre düzenlemesiyle deniz kenti olan Didim’i yansıttığı görüldü. Çarşının girişine bir tekne de yerleştirilirken, ışıklandırma ve tabelalarıyla örnek bir çarşı konumuna geldi. Eylül ayı başından itibaren iş yerlerine taşınan esnaf ise çalışmaların tamamlamasının ardından hizmete başladı. Çarşının hizmete açılmasının ardından balıkçılar ve manavlardan alışveriş yapan vatandaşların arttığı görülürken akşam ise balık tutkunlarının ailecek işletmelerin üst katında yemek yedikleri gözlendi.

“KALİTELİ VE HİJYENİK BİR ÇARŞI OLUŞTURULDU”


Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, modern bir Manavlar ve Balıkçılar Çarşısı için çalışmaları tamamladıklarını belirterek, “Görüntüsü, içeriği ve mimarisiyle deniz ve turizm kenti olan Didim’e ve Didimlilere layık bir projeyi hayata geçirdik. Hem esnaflarımızın hem de vatandaşlarımızın güzel, kaliteli, nezih ve hijyenik bir ortamda alışveriş yapmaları ve balık tüketmeleri anlamında bu projemiz büyük beğeni topladı. İki katlı olarak tamamlanan projemizin tüm işlemlerini tamamladık. Önümüzdeki günlerde halkımızla birlikte resmi açılışını yapacağız” dedi.