Aydın’ın Nazilli ilçesinde kutlanan tören Nazilli Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na bırakılmasıyla başladı. Törene CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Kaya, Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Emel Şahin, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakdan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, MHP İlçe Yönetimi, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sendika temsilcileri, muhtarlar ve az sayıda vatandaş katıldı.

“MÜCADELE DÖNEMİNDE 3 KONGRE NAZİLLİ’DE GERÇEKLEŞTİ”

Şehrin kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutladıklarını söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; "26 Ağustos'ta Gazi Mustafa Kemal Paşanın verdiği emirle başlayan Büyük Taarruzun neticesinde ülkemiz işgalden kurtulmuş dolayısıyla Nazilli'miz işgalden kurtulmuştu. 27 ay süren işgal müddetince şehrimizde 3 tane kongre gerçekleştirilmiştir. Milli Mücadeleye en büyük desteği veren ilçelerden bir tanesi olmuştur. Akabinde 1926 yılında yapılan İzmir İktisad Kongresinde yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlendirmesine mazhar olmuş, kurulması emrini verdiği Sümerbank ile ayrı bir Kurtuluş yaşamıştır. Bugün şehrimizde birçok sosyal ve ekonomik sıkıntılar yaşandığı gibi yine tüm dünyada etkisi devam eden koronavirüsle mücadele etmekteyiz. Dün 98 yıl önce nasıl birlik beraberlik içerisinde mücadele ettiysek, şehrimizi ve memleketimizi nasıl birlikte kurtardıysak bugünde şehrimizde yaşadığımız sorunlardan kurtarıp daha ileriye taşımamız mümkündür” dedi.

“SİYASİ ÇEKİŞMELERİ BİR KENARA BIRAKIP, BİRLİK OLALIM”

Belediye Başkanı olarak siyasilere ve kurum temsilcilerine seslenen Başkan Özcan; “Önemle rica ediyorum. Dar, kısıtlı ve basit siyasi çekişmeleri bir yana bırakıp Nazilli'mize hizmet etmek için iktidarıyla-muhalefetiyle, yereliyle-geneliyle, kamusuyla-özeliyle her bir vatandaşımızın birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak Nazilli'mizi ileri günlere taşımasını istiyoruz. Belki bunun ilk adımı Nazilli'nin teşvik kapsamına alınması olacaktır. Bölgemizin teşvik kapsamına alınması için milletvekillerimizin hepsinden rica ediyoruz. Nazilli'de hizmet veren bütün özel işletmelerimizden, sivil toplum kuruluşlarından talep ediyoruz, hep bir araya gelirsek sayın Cumhurbaşkanımıza derdimizi anlatırsak, zannedersem bölgemizde teşvbik kapsamına alınırsa Nazilli'mizde birçok sorun çözüleceektir. Nazilli'nin iktisadi yapısı yatırım yapılabilir hale getirildiğinde Nazilli'de birçok sorun çözülecektir. 98 yıl önce Yörük Ali Efe'siyle, Demirci Mehmet Efe'siyle, kızanıyla kızıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle Nazilli büyük bir mücadele göstermişti ve bunun da karşılığını her zaman almıştır, bundan sonra da almaya devam edecektir. Ama yeter ki birlik beraberlik içerisinde olabilelim. 98'inci Kurtuluş yıldönümümüz kutlu olsun. İnşallah bundan sonra da müreffeh günleri hep birlikte kutlamamız dileğiyle" ifadelerini kullandı.

MİLLİ MÜCADELEYE FARKINDALIK YARATILDI

İstasyon Meydanı’nda başlayan tören Nazilli Eğriboyun Mezarlığı’nda yer alan Milli Mücadele Kahramanları Hacı Süleyman Efendi ve Demirci Mehmet Efe ailelerinin mezarlıkları ile Şehitler ve Gaziler Mezarlığı ziyaretleri ile devam etti. Nazilli Belediyesi tarafından ilk kez şehir dışında Milli Mücadeleye farkındalık oluşturmak için gerçekleşen program kapsamında Sultanhisar’da Atça Çomaklı Ovası Şehitliği, Yenipazar Yörük Ali Efe Evi Müzesi ve Mezarlığı, Köşk Karatepe Şehitliği ve Umurlu Çayyüzü Şehitliği ziyaret edildi.