Tüm dünyayı saran virüs salgınından sonra yavaş yavaş normal hayata geçişle beraber Çeşme otellerinin aldığı tedbirleri ve misafirlerin Çeşme otellerini tercih ederken hangi etmenlere dikkat ettikleri inceledik.

Yaz aylarının en çok tercih edilen tatil beldelerinden biri olan Çeşme'de pandemi sonrasında geç başlayan sezonla beraber yoğun bir turist akını yaşandı. Pandeminin etkisinin biraz hafiflemesiyle beraber misafirler uzun süren seyahat kısıtlamalarından sonra tatil beldelerine ve Çeşme Otellerine akın ettiler. Pandemi sebebiyle otellerin aldıkları tedbirlerle alakalı da detaylı araştırmalar yapan misafirler otel seçimlerinde bir hayli titiz davranıyorlar. Misafirler, otellerin salgın sonrasında nasıl bir uygulama yaptıkları, hizmet verdikleri kapasite oranları, kullanıma açık olan alanlar gibi bir çok konuda ayrıntılı bilgi alarak rezervasyon yaptırmaya karar veriyorlar. Bu süreçte uzun bir araştırma yapan misafirler doğru oteli bulabilmek için deyim yerindeyse ince eleyip sık dokuyorlar. Kısa süre içerisinde birden çok talebini karşılayan oteli bulmak da zorlanan misafirler otelfiyat.com sitesi üzerinden ve ya telefonla çağrı merkezi çalışanlarından destek alıyorlar.

Otelfiyat.com üzerinde 300'den fazla Çeşme oteli bulunmakta olup otellerinin her birinin Covid-19 salgını sonrası aldığı önlemler ayrıntılı olarak yazılmıştır. Ayrıca yine çağrı merkeziyle iletişime geçen misafirler otellerle alakalı merak ettikleri sorularının cevaplarını alabiliyorlar. Çeşme otelleri; havuzlar, animasyonlar ve ya spa merkezler gibi aktivitelerinde bakanlık tarafından gelen talimatlara bağlı olarak değişiklik yapmak durumunda kalabiliyorlar. Misafirlerin tatil rezervasyonları için doğru tercihi bulmalarına yardımcı olan otelfiyat.com, Çeşme otelleriyle sürekli bir iletişim içinde kalarak sezon boyunca anlık değişebilen bu tarz durumlar karşısında misafirlerini hızlıca bilgilendiriyor. Bu sayede misafirin tatil boyunca herhangi bir sürprizle karşılaşma ihtimalini en aza indirgemiş oluyor.

Çeşme otellerinin tamamı Covid-19 önlemleri kapsamında gerekli tedbirlere ve kısıtlamalara uyarak hizmet vermeye devam ediyor. Otel içerisinde ve plaj alanlarındaki uyulan sosyal mesafeler, çalışanların pandemi süreci hakkında aldıkları eğitimler, oda temizliğinde dezenfektan özellikli malzemelerin kullanımı gibi bir çok konuda donanımlanan oteller daha çok tercih edilenler arasına giriyor. Ayrıca pandemi sonrası Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan uygulamada; Bakanlığa başvuruda bulunan oteller, bakanlık tarafından denetleniyor, gerekli önlemleri alan bu otellere Güvenli Turizm Sertifikası veriliyor. Sertifikayı alan oteller hizmet verdikleri süre boyunca bakanlık tarafında sürekli olarak kontrol edilerek aynı şekilde uygulama yapıp yapmadılarına bakılıyor.

Otelfiyat.com üzerinden zengin seçenekli Çeşme otellerinden her bütçeye ve zevke uygun alternatifler bulunuyor. Hem istediğiniz kriterlere göre hem de istediğiniz fiyat aralığındaki otelleri kolaylıkla bulabilir, %40 varan indirimlerle rezervasyon yaptırabilirsiniz.