Bazı sosyal medya platformlarında yayınlanan videoyla ilgili olarak bir tepki de Subaşı’ndan geldi. İlçe Başkanı Maşallah Subaşı yaptığı yazılı açıklamada, videoda hem kendisi, hem de AK Parti’yle ilgili yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

"ÇİZGİMİ HİÇBİR ZAMAN BOZMADIM"


Subaşı açıklamasında şunları kaydetti: “Son günlerde sosyal medyada yayınlanan bir video hakkında bu açıklamayı yapmak mecburiyetinde bulunuyorum. Kim veya kimler tarafından tutulduğunu bilmediğim ancak kaleminin ve sözlerinin satılık olduğundan emin olduğum bir gazeteci (!) Didim’le ilgili iddialarını dile getirirken bir anlık gaflete düşmüş olacak ki şahsımı Didim Belediye Başkanını korumakla itham etmiş ve teşkilatımın HDP’li olduğunu söylemiştir. Kendini bilmeyen bu şahsın ne derse desin AK Partili olduğuna veya davamıza hizmet ettiğine inanmadığımı belirtmek isterim. Çünkü bu davayı savunan kimse bir başkasına iftira atmaz, kul hakkına girmez! Bu sözde gazetecinin yaptığı şahsıma ve temsil ettiğim teşkilata iftira atmak ve bizlerin hakkına girmektir. Elhamdülillah, 15 yaşında Refah Partisi’yle adım attığım siyaset serüvenimi Liderim Recep Tayyip Erdoğan’ın çizgisinde sürdürüyorum. Bilmeden, araştırmadan yalnızca kulağına fısıldananlarla benim veya teşkilatımda bulunan herhangi bir dava arkadaşımın HDP’li olduğunu iddia etmek en amiyane tabirle alçaklıktır! Ben 15 yaşımdan beri çizgimi hiçbir zaman bozmadım. Kendi çizgisi olmayan, kaleminden mürekkep değil para akan şahsın, benim veya hiçbir yol arkadaşımın ismini terör örgütü PKK’nın sözcülüğünü yapan partiyle anmasına müsaade etmem! Bir diğer konu da, bu şahıs konuştuklarında samimi olsaydı, gerçekten de derdi Didim Belediyesi’nin yapmış olduğu usulsüzlükler olsaydı, bizlere de bu usulsüzlükler karşısında nasıl tavır sergilediğimizi sorar, öğrenmeye çalışırdı. İlgili kurumları göreve davet ettiğimiz, Didim’e hizmet yapılmadığını dile getirdiğimiz onlarca açıklamamız oldu. Birazcık araştırsaydı bu açıklamaları da mutlaka görecekti. Ancak araştırmak veya sorup danışmak böylelerinin erişeceği bir erdem değildir. Kendisinin Didim Belediyesi ile ilgili sözlerine bir yorumum yok. Ancak devletin buradaki varlığıyla ilgili kanaatine katılmıyorum.”

“DEVLET HEP 18 YAŞINDADIR”


Subaşı, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Türkiye’de devletsiz köy yoktur! Devlet, her haksızlığın, her usulsüzlüğün takipçisidir. Ancak aynı zamanda devlet her zaman 18 yaşındadır! Ranta, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı vakit kollar. Elbet bir gün Didim’de de bunun örneğini göreceğiz. Ancak o vakte kadar kimse değil Didim’den Türkiye’nin tek karış toprağından bile ‘devletsiz’ olarak bahsedemez. Bahsedenler de ancak devletten haberdar olmayan veya devlete güveni olmayanlardır. Bu şahsın ve onu tutanların aksine bizim devletimize güvenimiz tam. Şunu kimse unutmasın, biz sağ olduğumuz müddetçe Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmak, bu satılık kalemlere kalmayacak. Sözlerime son verirken siz kıymetli dava arkadaşlarımızın, bu ve bunun gibi şahısların sözlerine itibar etmemesini rica ediyorum.”