Hayırsever Ünal ailesi tarafından Çine’de eğitime kazandırılacak olan Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, hayırsever iş adamı Melih Ünal, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ katıldı. Vali Hüseyin Aksoy, eğitime verdikleri desteklerden dolayı başta merhum Mehmet Emin Ünal olmak üzere, kendisinin başlatmış olduğu hayır yarışını devam ettiren Ünal ailesinin fertlerine teşekkür etti.

EĞİTİME ANLAMLI KATKI

Çine ilçesinde bulunan Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1967-1968 eğitim öğretim yılında Okul Koruma Derneği tarafından yapılan 6 derslik ile Pratik Kız Sanat Okulu olarak eğitim faaliyetlerine başladı. Sonraki dönemlerde derslik ihtiyacının doğması üzerine 1987 yılında hayırsever Mehmet Emin Ünal tarafından 7 derslik yaptırıldı ve okul kız meslek lisesi olarak eğitim öğretime devam etti. Mehmet Emin Ünal’ın katkıları bununla kalmadı ve önce A Blok olarak adlandırılan eski binanın yanına, aynı bahçe içerisinde 2005 yılında 12 derslikli 2 kat; sonra 2011 yılında 3. ve 4. kat olmak üzere 12 derslikli B Blok yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığının ve öğrencilerin hizmetine sunuldu.

SIKINTI GİDERİLECEK

Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şu anda 4 alanda 157 öğrenci ile hayırsever Mehmet Emin Ünal’ın yaptırmış olduğu 24 derslikli B Blok binasında eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Ünal Ailesi, Okulun A Blok olarak adlandırılan eski binasının da eğitime dahil olması için devreye girdi ve binanın tadilat işlerini yaptırıp özel eğitim uygulama okulu olarak dönüştürülüp açılmasına gönüllü oldu. Binanın tadilat ve tefrişat işleri yapıldıktan sonra Naciye Ünal Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak açılması planlanıyor. Çine ilçesinden Aydın’a geliş gidiş yapan 41 orta ve ağır özel eğitim öğrenci burada eğitim görecek ve Çine’deki özel eğitim okul sorunu büyük oranda çözüme kavuşacak.