Çine Kaymakamı Turan Erdoğan’ı ziyaret eden AYSO heyetinde; Meclis Başkanı Gökhan Maraş, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Yılmaz yer aldı. Görüşmelerde, aynı zamanda Çine OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Erdoğan, Çine OSB çalışmaları ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Çine OSB’nin bin 580 dönüm genişleme alanı ile ilgili çalışmalarının sonuna geldiklerini belirten Erdoğan, OSB’ nin önünden geçen 2,5 kilometrelik grup köy yolunun genişletilmesi konusunda kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını, sıcak asfalt uygulaması için hazır hale geldiğini belirtti.

İHTİSAS OSB KURULACAK


Çine OSB’nin bu genişleme sahası ile kısa sürede çok önemli yatırımları çekeceğini belirten AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, planlı bir sanayileşme için, ildeki diğer OSB’ erde olduğu gibi Çine OSB’ye de yatırımcıları yönlendirmeye devam ettiklerini, Çine OSB’nin çözümlenmesi gereken sorunları ile ilgili AYSO olarak da gerekli desteği vereceklerini, Çine’deki madencilik firmaları için de İhtisas OSB kurmak üzere çalışmalara devam ettiklerini, Çine’de uygun bir alan bulmak için ilçedeki ilgili birimlerle bir araya gelmek istediklerini ifade etti.

GÜÇBİRLİĞİ YAPILACAK


AYSO’nun il odası olması sebebi ile ildeki faal 7 OSB’nin çalışmalarını takip ettiklerini ve oda olarak gerekli desteği vermeye her zaman hazır olduklarını belirten AYSO Meclis Başkanı Maraş, 7 OSB yöneticileriyle ortak bir toplantı yapılmasının ve tüm OSB’leri ilgilendiren örneğin; kamulaştırmada yaşanan sıkıntılar ve OSB’lerde arsa tahsislerinin iadesindeki ödemelerde uygulanan faiz oranları gibi mevzuat konularındaki değişiklik talepleri için güçbirliği oluşturulmasının önemli olduğunu ifade etti.
Üretimin ve yatırımın kesintisiz devam etmesi gereken bu zor dönemde yatırımcıların işini kolaylaştıracak her türlü çalışmada olacaklarını belirten Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, AYSO heyetine verimli geçen bu nazik ziyaretten dolayı teşekkür etti.