Otomobil parçaları zamanla eskir ve bu parçaların zamanında değişimi ya da bakımı yapılması gerekir. Silecek suyunuz bittiğinde nasıl takibini gerçekleştiriyor ve su ilavesi yapıyorsanız lastiklerinizin bakımını da takip etmelisiniz. Doğru zamanda tamir edilmeyen veya değiştirilmeyen lastikler başınıza birçok iş açabilir. Lastik bakımı dediğimizde aklınıza birçok konu gelebilir. Ancak en çok dikkat etmeniz gereken konu lastiklerinizin havasının kontrol edilmesidir. Doğru hava basılmamış bir lastik, araç motoruna fazla yük binmesine sebep olabilir. Araç düz yolda akıcı bir şekilde ilerleyemediğinden sürekli gaza basma eylemi gerçekleştirir ve yakıt tüketiminizi arttırırsınız. Lastiklerin hava basınçlarının dengesiz olması ise otomobilin yol tutuşunu etkiler. Virajlarda aracın savrulmasına ve spin atmanıza neden olur. Lastiklerinize nitrojen hava bastırmanızı öneririz. Nitrojen hava kısaca kuru havadır ve lastik içinde nem oluşmasını engeller. Lastik havalarının aracınıza göre doğru basıldığına emin olduktan sonra balans ayarını yaptırmalısınız. Balans ayarı lastik ve jantınızın arasına yerleştirilecek ekstra ağırlıklar sayesinde yüksek hızlara çıktığınızda aracın titremesini önleyecektir. En uygun fiyata lastik bakımı ve yerinde lastik değişimi: https://www.lastikjantavm.com/

Lastik Temizliği Yaparken Kimyasal Madde Kullanmayın

Lastik ve jant temizliği yapılırken kimyasal madde kullanımından kaçınmalısınız. Lastiğin yıpranmasını önlemek için üzerinde wax denilen bir koruyucu yapılmaktadır. Kimyasal maddeler bu koruyucuyu delerek lastiğinizin yıpranmasına sebebiyet vermektedir.

Lastik Değişimini Gözünüzde Büyütmeyin, Yerinde Lastik Montajı Alın

Otomobil, bazen tek kişi bazen birden fazla kişi yada farklı bagaj ağırlıkları ile kullanılmasından dolayı ağırlık merkezi değişmektedir. Bu sebeple araç lastiklerinin bir tarafı fazla yıpranırken bir tarafı az yıpranabilmektedir. Lastikleri satın alıp kullanmaya başladıktan bir süre sonra Art Lastik gibi lastik değişimi yapan bir yere giderek lastiklerinizi değiştirebilirsiniz. Gün içerisinde lastikçiye gitmeye vakit ayıramıyorsanız yerinde lastik değişim hizmeti veren lastikçilerden destek alabilirsiniz.

Hava Şartlarına Göre Lastik Seçimi Yapın

Bölgenizin hava şartlarına göre lastik seçimi yapın. Kış aylarında kış lastiği veya dört mevsim lastiklerden birini tercih edin. Yaz ve kış lastiklerinin farklı ısınma dereceleri ve olduğundan mevsime göre farklılık göstermektedirler. Kış aylarında yağmur ve karlı bölgelerde yaz lastiği kullanmanız aracınızın fren mesafesini uzattığı gibi araç hakimiyetini kaybetmenize neden olabilir.