Efeler ilçesi Doğu Gazi Bulvarı üzerinde bulunan Vardar İş Hanı’nda yangın çıktı. Aydın Manavlar Odası’nda klima ünitesinin ısınıp patlamasıyla başlayan alevler, oda içerisinde bulanan bilgisayar ve dolaplara sıçradı. Yangın nedeniyle 5 katlı iş hanını kapkara duman kapladı. Dumanları fark eden esnaf, durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi.

İŞ HANI BOŞALTILDI


Olay yerine gelen polis ekipleri, iş hanında bulunan esnaf ve vatandaşları dışarı çıkartarak binayı boşalttı. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle kontrol altına alınan yangında Manavlar Odası’ndaki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

İKİ KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ


İtfaiye ekipleri yangın söndürme çalışması yaparken, binada mahsur kalanların olup olmadığını kontrol etti. Manavlar Odası’nda dumandan etkilenen ve içeride baygın halde bulunan odanın iki personeli son anda kurtarıldı. İtfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldıktan sonra iş hanında biriken dumanı tahliye etti. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları tamamlamasının ardından iş hanında hayat normale döndü.

"ALLAH KORUMUŞ"


Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır, Vardar İş Hanı’nda incelemelerde bulundu. Facianın eşiğinden dönüldüğünü belirten Adanır, “Vardar İş Hanı'nda yangın çıktığı haberi gelince ekiplerimizi sevk ettik. İçeriye girdiğimizde Manavlar Odası’na ait yerde klimadan başlayan alevlerin sonucu bilgisayar ve kağıtların yandığını görüldü. Yangın sonrası yoğun bir duman oluştu. İçeride dumandan etkilenen 2 kişi yerde baygın halde bulundu. Onları ekiplerimiz dışarı çıkardı. İçeride yün perde imalatı yapan iş yerleri var. Allah korudu, İçeride bir yangın merdiveni var ama yanıcı madde olsa buradan dışarı çıkmak çok zor. Allah korumuş” dedi.

"YANGINI UCUZ ATLATTIK"


Aydın Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş ise, “Odamızın kullandığı iş yerinde klimadan bir yangın çıktı. Klimanın patlamasının ardından bilgisayar, masa, dolap ve bazı evraklar yandı. Yangın sırasında odada bulunan iki personelimiz de dumandan etkilendi. Onların durumu iyi. Şuan için odadaki eşyalar kullanılamaz hale geldi. Yanan evraklarla ilgili bilgiye henüz sahip değiliz. Yangını ucuz atlattık” diye konuştu.