Nazilli İstasyon Meydanı'nda, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98’inci yıl dönümünde CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim’im öncülüğünde alternatif kutlama programı gerçekleştirildi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı kutlama programına CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, CHP Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan, CHP Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz ve yönetim kurulu üyeleri, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, ADD Başkanı Şafakta Nalan Ayas, Eğitim-İş Nazilli Şube Başkanı Abdullah İçöz ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Nazilli İstasyon Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na CHP İlçe Örgütü'nün çelenginin konmasıyla başlayan kutlama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmaları CHP Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan ile CHP Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz yaptı. Fotoğraf çekimlerinin ardından tören sona erdi.

“KUTLAMAMIZA ENGEL OLAMAYACAKLAR”


CHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan, 30 Ağustos'u coşku içerisinde kutlamalarına bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da hiçbir kuvvetin engel olamayacağını belirterek, “30 Ağustos bundan 98 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk ulusunun Türkiye'nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı bir zaferdir. Bu zaferi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hiç bir kuvvet coşku içinde kutlamamıza engel olamayacaktır. Ülkemiz adına küresel salgının hızla yayıldığı çok zor bir süreçten geçiyoruz. Ancak görüyoruz ki mevcut iktidar kendi iç politikalarına ve siyasetine göre cami açılışlarında, AVM'lerde, 2,5 milyon öğrencinin girdiği sınav yerlerinde toplumun sağlığı için göstermediği önemi ne hikmetse milli bayramlara gösterme ihtiyacı hissediyor” ifadelerini kullandı.

“HER TÜRLÜ BEDELİ ÖDEYECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ”


Bu mirası gelecek nesillere aktarmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Başkan Arslan, “Buradan 18 yıllık AKP iktidarına ve destekçisine sesleniyorum. 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs ve 30 Ağustos binlerce milli mücadele kahramanlarının hayatlarını ortaya koyarak bugün bizlere bıraktıkları mirastır. Bu miras bizlerin namusudur. Bugün oturduğunuz o koltuklar mirasın eseridir. Bizler bu mirası gelecek nesillere aktarmak için her türlü mücadeleyi vereceğimize, her türlü bedeli ödeyeceğimize söz veriyoruz. Bu zaferi bize hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve binlerce kahramanın ruhları şad olsun" diye konuştu. Arslan konuşmasını, Milli Mücadele kahramanlarından Kara Fatma’nın hayat hikayesiyle sonlandırdı.

MİLLİ KAHRAMANLARA SELAM GÖNDERDİLER


Ardından kürsüye çıkan CHP Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz, Milli Mücadele'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile adı unutulmuş milli kahramanlara katılımcılarla birlikte selam gönderdi.

SEVİM, İKTİDARA ÇAĞRIDA BULUNDU


Halkın içindeki coşkuyu milli ve ulusal bayramlarda dışarı vurmak istediğini ifade eden CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, “Bugün kuruluşun kurtuluşun ilk günü, çok anlamlı bir gün. Biz öncelikle birçok olayda göstermedikleri hassasiyeti özellikle milli ve ulusal bayramlarda gösteren iktidara partisini gerçekten kınıyoruz. Bu bayramlar Türk halkını birleştiren, milli duyguları kabartan, hepimizi kardeş gibi bu ülke içerisinde bir ve güçlü bir şekilde yaşatacak harçlardır. Ne kadar birlikte olursak, birlikte kutlarsak, ne kadar coşkulu bir şekilde olursak çok daha güçlü noktada oluruz. O yüzden bundan sonraki bayramlar için iktidar partisine çağrıda bulunmak istiyoruz, rica ediyorum bu tür bayramlarda sizlerin öncülüğünde halk bir araya gelsin, birlik beraberlik duygularımızı hep birlikte yaşayalım” ifadelerini kullandı.