İncirliova'da 2014-2019 yılları arasında MHP'den belediye başkanlığı yapan Gürşat Kale, 2019 yerel seçimlerinde başkanlık için İYİ Parti'li Aytekin Kaya ile girdiği yarışı kaybetmesinin ardından, adeta sessizliğe bürünmüştü. Aynı zamanda MHP Aydın İl Başkan Vekili olan Kale, uzun zaman sonra partisinin İncirliova ilçe kongresinde konuşma yaptı. Kale, yaptığı açıklamada seçimi neden kaybettiklerine açıklık getirdi, kendi dönemine ilişkin yapılan eleştirilere de üstü kapalı bir şekilde cevap verdi.

"BU KONUYU ANLAYACAK, KARŞIMIZDA ADAM BULAMADIK"


İncirliova'ya hakkını helal ettiğini belirten Kale, "Yalan söylemedik, kimseyi incitmedik, kin gütmedik, iftira atmadık. Türkiye’de hiçbir belediyenin sahip olmadığı ısıtma, soğutma, seracılık, sağlık turizmi gibi hayati konularda jeotermal ruhsat alımından istifade etme hakkını elde ettik. Ama bu konuyu anlayacak, karşımızda adam bulamadık" şeklinde konuştu.

"KİMSENİN HAYATI BAŞKANLIKLA EBEDİ DEĞİL"


Kale, konuşmasına 2018 yılında belediye olarak bastırdıkları, üzerinde ilçede yaptıkları yatırım ve hizmetlerin yer aldığı takvimi göstererek devam etti. Takvimin sayfalarında yer alan çalışmalarını tek tek anlatan Kale, şunları kaydetti:
"Devecilik kültürünün yaşatılması için milli kültürümüze sahip çıkalım dedik ve kitabını yazdık. Bugünkü belediye başkanının adını da oraya zikrettik, helali hoş olsun. Gelecek yıllarda neler yapacağız diye hazırladığımız projeleri hazırladık, şu anda kullanıyorlar, güle güle kullansınlar. TOKİ vasıtasıyla ilçeye konut yapılması için çaba sarf ettik. Biz yolcuyuz, kimsenin hayatı başkanlıkla ebedi değil. Biz yaptıklarımızı insanların gözünün içine sokarcasına insanları, rahatsız edecek şekilde, başa kalkarcasına hiçbir zaman anlatmadık. Anlatamadığımız için bugün bu hale geldik."

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ


Acarlar Mahallesi Kapalı Pazar Yeri'nin çatısında kurdukları güneş enerji santrali panellerinin devreden çıkarıldığını dile getiren Kale, "Acarlar Pazar Yeri üzerindeki 100 kilowatt saat üzerinde kurduğumuz İncirliova Belediyesi’nin Aydın’da ilk belediye olan elektrik santralini de bu dönemde kapattılar ve devreden çıkardılar" ifadelerini kullandı.

“TÜM GELİRLERİ BÜTÇEYE AKTARDIK"


Çalmadıklarını, çaldırmadıklarını belediyenin tüm gelirlerini bütçeye aktardıklarını dile getiren Kale, Büyükşehir Yasası’nın tüm zorluklarına rağmen kurumsal bir belediye kurduklarını sözlerine ekledi.