Aydın’ın Nazilli ilçesinde kutlanan tören Nazilli Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na bırakılmasıyla başladı. Törene Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Emel Şahin, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakdan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk, MHP Nazilli İlçe Başkanı Hasan Eren, AK Parti Nazilli İlçe Yönetimi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş ve üyeleri, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sendika temsilcileri, muhtarlar ve az sayıda vatandaş katıldı.

“MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ”


Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunduğu tören, Askerlik Şubesi Başkanlığı'ndan Per. Astsb. Çvş. Oğuzhan Çakmaz tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Çakmaz; “Bugün asil Türk Milleti ve kahraman Türk Ordusu'nun ebedi başkomutanı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milleti ile bütünleşerek 98 yıl önce gerçekleştirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü gururla kutluyoruz. 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' diyerek manda ve himayeyi reddeden yalnızca Türk ulusunun vatan sevgisine ve özgürlük tutkusuna güvenen Ulu Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da çok güç şartlarda Samsun'a çıkmasıyla milli mücadele başlamıştır. 26 Ağustos 1922'de Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde başlayan Büyük Taarruz 28-29 Ağustos günlerinde başarı ile gelişmiş düşman teslime zorlanmış ve 30 Ağustos 1922 günü yapılan Başkomutan Meydan Muharebesi ile Türk Ordusu kesin zafere ulaşmıştır. İstiklal harbinin tüm gazileri ve kahraman şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun” ifadelerini kullandı. Törende son olarak lise öğrencisi Sudenaz Öztürk, Server Ziya yazdığı ’30 Ağustos’ adlı şiirini okudu.

“ESKİSİ GİBİ COŞKUYLA KUTLAMAK İSTİYORUZ”


Pandemi dolayısıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı dikkatli ve kısıtlanmış şekilde idrak etmeye çalıştıklarını söyleyen Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy; “Pandemi sürecinin bir an önce sona ermesini ve bayramları eski günlerdeki gibi coşkuyla kutlamak istiyoruz. Ben tüm Nazillili vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Bize bu güzel vatanı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

“O GÜNLERİ EN İYİ DEĞERLENDİRENLERDENİZ”


Kendilerinin atalarının izinde yürüyen savaş görmüş son gaziler olduklarını söyleyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Kıbrıs Gazisi Hasan Karataş; "O günün şartlarını şimdiki şartlara bizler savaş cephesinde hatırlayarak, onların yokluklar içerisinde çok dar bir durumlarda bu vatanı bize alıp, nasıl emanet ettiklerini çok iyi değerlendiren kişileriz. O gün için bir tane mermiyi dahi bulamayan ama taşla, çakılla düşmanı denize döken atalarımıza bugün için bir gazi olarak minnet duymaktayız” diye konuştu.

“ONUN İMZASINI TAŞIMAK ÇOK BÜYÜK BİR ONUR”


30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla giydiği gömleğin sağ kol manşetinde yer alan Atatürk İmzası’nın hatırlatılması üzerine, “Atatürk'ün imzası aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin imzasıdır” diyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Bugünlere gelebildiysek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün mücadelesi liderliği, önderliği ve silah arkadaşlarıyla beraber memleketimize vermiş olduğu hizmetlerle olmuştur. Onun imzasını taşımak bizim için çok büyük bir onur. Onun imzasını kimse de silemeyecektir” ifadelerini kullandı.

“BENZER KUTLAMALARDA DA AYNI HASSASİYETİ BEKLİYORUZ”


“Öncelikle hayat hakkı” diyerek Covid-19 tedbirleri uygulanarak kutlamaların yapıldığını belirten Başkan Özcan; “Salgınla mücadelede hayat hakkının her şeyden daha çok önemli olduğunu belirtiyoruz. Burada kurumların ve devlet idaresinin birlikte hareket etmesiyle başarılı sonuçlar elde etmiştik. Ama yeni normal sürecin başlamasıyla beraber vatandaşımızın da bu mücadeledeki hassasiyetinin azalmasıyla birlikte istenmedik noktalara doğru gidiyoruz. Bu noktada dikkatli olunması gerekiyor. Yapılacak törenlerin de ona göre belirlenmesi gerekiyor. Bu noktada alınan kararlara elbette uyacağız. Ama tabii ki benzer kutlamalarda da aynı şekilde dikkat gösterilmesi bir objektifliği sağlayacaktır. Vatandaşlarımızın bu noktada gösterdiği hassasiyete de anlam verebiliyoruz ve anlayışla da karşılıyoruz” şeklinde konuştu.