Geçtiğimiz günlerde Didim’de gelen AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz gazetecilerle biraraya geldi. Akyeniköy Dalyan kavşağında Didim’e gelen yolun genişletilmesiyle ilgili yöneltilen soruya yanıt veren Yavuz “Ulaştırma bakanımızla Aydın’ın yatırım projesindeki konuları ele aldık. Aydın’ın öncelikleri var. Eski zamandan beri söylediğim bir havayolu var. Havaalanımız var ama eğitimle ilgili kullanılıyor. Aydın’ın önceliği demiryolu, taşımayla ilgili özel madenlerimiz ve gıda üretimimiz var. Bunların nakliyesi için öncelik demiryolu, karayollarında çığır açan AK Parti hükümetleri demiryolunda gidiş gelişli yatırımlar yapıyor. Şu anki bakanımız demiryolu kökenli ve bunlarla ilgili yatırımları yapıyoruz. Turizmle ilgili de hareketlenme sağlayacak yollar içinde baskı yapıyoruz. Didim’de biliyorsunuz Taşburundaki çok kısa bir yolu yaptırdık ve bunları da devam edeceğiz.” dedi.

“TALEP GELSİN YARDIMCI OLURUZ”

Hükümet olarak parti ayrımı yapmadan Aydın’daki belediyelerden gelen bir çok talebe kayıtsız kalmadıklarını ifade eden AK Partili Yavuz “Belediyenin CHP, İYİ parti ve AK Parti olması yatırımın gelmesi noktasında engel teşkil etmez. Bizi Germencik Belediyesi, Nazilli Belediyesi arıyor. Didim Belediyesi yetkililerinden bize şu ana kadar bir talep gelmedi. Sorun varsa bizi arayacaklar ve bizde elimizden gelen desteği yaparız. Ben milletin vekiliyim, yalan söylemem otogar konusunda talep gelmedi. Bizim engellememiz olmaz. Otogar hepimizin sorunu, eğer başvuruları varsa gelsinler bize söylesinler. Sayın başkan gelmeyebilir, bizim egomuz yok bir yardımcısı da gelebilir” dedi.

“EĞİTİM YATIRIMLARI PLANLANIYOR”

Didim’e yapılması planlanan yeni eğitim yatırımlarıyla ilgili de konuşan Yavuz “Eğitim anlamında Aydın’ın genelinde Milli Eğitim Müdürlüğünce takip ediliyor. Bu konuyla ilgili Hulusi valim ilgileniyor ve Aydın genelinde planlama yapılıyor. Bunlarla ilgili bir daha ki döneme yetiştirilmesi için planlama yapılıyor.” ifadelerini kullandı