Yazılı açıklama yapan İYİ Parti Aydın İl Parti Sözcüsü Durmuş Kural, MHP Aydın İl Başkanı Haldun Haluk Alıcık'ın partisinin Germencik ilçe kongresinde İYİ Parti Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile ilgili talihsiz bir konuşma yaptığını, bu konuşmayı şiddetle kınadıklarını söyledi.

"CEHALET DEĞİLSE İFTİRADIR"

Alıcık'ın konuşmasının yalan ve iftira içerdiğini iddia eden Kural, "Söz konusu konuşmasında; iki ülkücünün yarıştığı, Nazilli Belediye Başkanlığı seçimlerinde her iki adayın ittifak adayı olduğu gerçeğini unutarak, seçimi kazanan sayın Kürşat Engin Özcan'ın ittifak kurallarına uygun ve uyumlu bir çalışma içerisinde olmasını CHP’nin güdümüne girdi olarak değerlendirmiştir. Bu cehalet değilse iftiradır. Eğer kendisi seçilseydi ittifak kurallarına uyumayacak mıydı? 'Nazilli Belediyesi'nde ülkücüler işten atıldı' sözü yalan ve iftiradır. Sayın Kürşat Engin Özcan'ın ülkücülüğünü tartışmak kimsenin hakkı ve haddi değildir. Belediyeye vurdum dediği Türk İslam mührü, 31 Mart'tan sonra belediye binasına asılan borç listesi midir? Sayın Alıcık'a tavsiyemiz ortaklık yaptıklarının yakın geçmişte ülkücü ve Türk milliyetçileri için söyledikleri üzerinde düşünmesi ve daha sonra da İYİ Parti'deki ülkücülerin niye MHP'den ayrıldığını anlamasıdır" ifadelerini kullandı.

"İSPATLAMAYAN NAMERTTİR"

Kural, Alıcık'ın İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya için "Ülkücülere, Türk milliyetçilerine küfrediyor, ülkücüleri işten atıyor" iddiasında bulunduğu hatırlatarak, "Sayın Aytekin Kaya, ‘Ben kimseye küfür etmedim, ispatlamayan namerttir. Belediyeden hiç kimse ülkücü olduğu için işten çıkarılmamıştır. Aksine ülkücü görüşe sahip çalışanlardan bazılarına müdürlük görevi verdik, hala çalışmaya devam etmektedirler. İddialar iftiradır’ diye cevap vermiştir" ifadelerini kullandı.

"BAŞKANLARIMIZIN YANINDAYIZ"

İYİ Parti'li her iki belediye başkanının ittifaka uygun ve uyumlu olarak her türlü olumsuzluk ve engellemeye rağmen başarılı çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kural, başkanlarının yanında olduklarını dile getirdi. Kural, Aydın siyasetinin ileri gelenlerine beyanlarında daha dikkatli ve yapıcı olmalarını tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.