Didim İlçe Müftülüğü bünyesinde Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) hizmete açıldı. Didim Merkez Camii’nin alt bölümünde hizmete açılan büroda Didim İlçe Müftülüğü ADRB Vaizi Esma Aydın görevine başladı. Aile ve Dini Rehberlik Bürosuyla ilgili olarak bilgiler veren Didim İlçe Müftülüğü ADRB Vaizi Esma Aydın, “Bizler, 2003 yılından beri donanımlı personelimizle Türkiye’nin 81 ilinde müftülüklerimiz bünyesinde görev yapan Aile ve Dinî Rehberlik Bürolarıyız. Kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı toplumumuzun her kesimine güven, sevgi ve samimiyetle hizmet veriyoruz. Doğru dini ve ahlaki bilgilere sahip, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan, bilinçli bireylerle huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluşturmayı hedeflemekteyiz. Kur’an ve sünnet ışığında, ahlâk eksenli bilgiyi temel alarak aile hakkında topluma doğru dini bilgi sunmakta, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne dini açıdan katkı sağlamaktayız.” dedi.

SUNULAN EĞİTİMLER VE HİZMETLERİ ANLATTI


Aydın, açılan yeni büroda neler yaptıklarıyla ilgili verdiği bilgide, “Aileye yönelik eğitimler de bulunuyor. Bu kapsamda toplumun en küçük ama en önemli yapı taşı olan aile sağlam olursa toplum da sağlam olur ilkesine sadık kalarak; aile bilincinin yükseltilmesine yönelik seminer, konferans, panel programları düzenliyoruz. Dinimizden ve kadim medeniyetimizden aldığımız engin bilgi birikimi ile aile uzmanlarını halkımızla buluşturuyor, farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda; evlilik öncesi eğitimler, aile okulu seminerleri, çocuklara ve gençlere değerler eğitimi, boşanma sürecinde ve sonrasında dini danışmanlık , bölgesel aile sorunlarına yönelik çözüm odaklı projeler planlıyor ve yürütüyoruz. Sosyal sorunlara yönelik eğitimler kapsamında insanı inciten, yaralayan ve insanlığın onurunu hiçe sayan her türlü şiddetin karşısında durarak, sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyoruz. Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere; ailenin bütün fertlerine yönelik, şiddetle, ihmal ve istismarla, madde ve teknoloji bağımlılığıyla, intihar ve namus cinayetleriyle mücadele çalışmaları yapıyoruz. Sosyal hizmet kurumlarında manevi destek noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Anne kucağına, baba ocağına hasret ve topluma emanet olan yetimlere, gözü kapılarda kalmış huzurevi sakinlerine, büyük ümitlerle kurduğu yuvasını acı içinde terk etmek zorunda kalmış kadınlara şefkat ve sevgiyle el uzatıyoruz. Onlara yalnız olmadıklarını hissettiriyor ve yaralarına merhem olmak amacıyla manevi destek veriyoruz.” dedi.

“SORULARA CEVAP, SORUNLARA ÇÖZÜM”


Didim İlçe Müftülüğü ADRB Vaizi Esma Aydın, yaşanılan sorunlar ve çözümlerle ilgili de yaptığı açıklamada, “Aile ve Dinî Rehberlik Bürosu olarak; telefon, e-mail ya da yüz yüze görüşmelerinizde soru ve sorunlarınıza cevap veriyoruz. Mahremiyet sınırlarına riayet ediyor; yargılamadan, eleştirmeden, büyük bir dikkat ve titizlikle sizi dinliyor; dinî bilgiler ışığında çözüm üretiyoruz. Alanımız dışında kalan problemlerinize en sağlıklı çözümleri bulmanıza yardım amacıyla ilgili kurumlara yönlendirmede bulunuyoruz. İfadelerini kullandı.