MHP'li Kürşat Kale'nin İncirliova Belediye Başkanlığı döneminde işten çıkarılan personeller, açtıkları davaları kazanmalarının ardından alacaklarını tahsil etmek için haciz işlemi başlatmıştı. Haciz memuru ile birlikte belediyeye gelen alacaklı personellerin temsilcileri, Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın makam odasındaki eşyalara haciz işlemi uygulamaktan son anda vazgeçmişti. Makamındaki eşyaların haczedilmek istenmesini protesto etmek için bir süredir makam koltuğu yerine plastik sandalyeye oturarak görevini sürdüren Başkan Kaya'ya, sporcu kardeşler Emel Urfalıoğlu ve Melek Urfalıoğlu makam koltuğu hediye etme kararı aldı. Kardeşler, babaları Sabahattin Urfalıoğlu'nun desteği ile aldıkları koltuğu, makamında ziyaret ettikleri Başkan Kaya'ya teslim etti. Hediyeyi kabul eden Başkan Kaya, Urfalıoğlu ailesine teşekkür etti.

"GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI"


Kick boksta şimdiye kadar toplam 28 madalya kazanan Emel Urfalıoğlu, "Başarılara imza atarken, belediye başkanımız bize çok destek verdi. Başkanımızın plastik sandalyede oturmasına gönlümüz razı olmadı. Ailecek sporcu olduğumuz için başkanımıza koltuk hediye etmek istedik. Güle güle kullansın" dedi.

"BORÇLARI ÖDÜYORUZ"


Başkan Kaya da, makama değer vermediğini, gençlerin iyi bir şekilde yetişmesinin kendisi için çok daha önemli olduğunu söyledi. Urfalıoğlu ailesinin hediye etmesi ile borçsuz bir koltuğa kavuştuğunu belirten Kaya, "Benim makamla ve koltukla işim yok. İncirliova’ya hizmet için geldim. Amacımız gençlerimize destek vererek, onların daha iyi yetişmesini sağlamaktır. Kendilerine hediye makam koltuğu için teşekkür ediyorum. Bu borçsuz bir koltuk olduğuna göre rahatça oturabilirim. Borçları da ödüyoruz. Bundan sonra İncirliova Belediyesi'nin adı borçla, icrayla ya da hacizle anılmayacak" ifadelerini kullandı.