Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (AYESOB) ziyaret eden AK Partili Milletvekili Mustafa Savaş’ı Birlik Başkanı Selahittin Çetindoğan ile yönetim kurulu üyeleri ve meslek odası başkanları karşıladı. Birlik binasını gezen Savaş, daha sonra meslek odası başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Meslek odalarının temsilcileri üyelerin pandemi nedeniyle mevcut kısıtlamalardan yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini Savaş’a iletti.

"İFLAS NOKTASINA GELDİK"


Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı, kahvecilerin bu süreçten en fazla etkilenen esnaf kesimi olduğunu belirterek kahvelerde oyun yasağının kaldırılması gerektiğini belirtti. Kahvecilerin iflas noktasına geldiğini ifade eden Anbarlı, kahvecilerin esnaf kefalet, banka, SGK ve Bağkur borçlarının ertelenip dükkanları için kira desteği verilmesini istedi. Kantincilerin de okulların kapalı olması nedeniyle 6 aydır iş yapamadığını dile getiren Anbarlı, esnafın dayanacak gücü kalmadığını ve esnaf destek paketi açıklanmasını beklediklerini söyledi.

"HÜKÜMETİMİZ TÜM ÖNLEMLERİ ALIYOR"


Savaş’a ayrıca pandemi sonrası açılmayan bazı pazar yerlerinin yeniden açılması ve öğrenci taşıyan servislere de destek olunması talepleri iletildi. Pandemi sürecinden en az etkilenen ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini ve esnafın bu süreçten en az hasarla çıkabilmesi için hükümetin tüm önlemleri aldığını ifade eden Savaş ise meslek odası temsilcilerinin dile getirdiği sorunlarının çözülmesi için gereken girişimleri yapacağını dile getirdi.