Türkiye'de yıllık ortalama 250 bin ton üretilen Antep fıstığı, Aydın'da da yetiştiriliyor. Sultanhisar ilçesi Uzunlar köyünde 1946 yılında başlayan serüven, 2020 yılında 25 bin ağaca ve 150 ton kapasiteye ulaştı. Gaziantep'te askerlik yaptığı 1946 yılında Ali Altınbeyaz tarafından yapılan ilk aşıyla başlayan Aydın'daki Antep fıstığı üretimi, dağ köylerinde incir ve zeytin bahçelerindeki hiçbir ekonomik kazanç sağlamayan menengiç ağaçlarına uygulanan aşıyla yapılıyor. Fıstık ağacı dikildiğinde 10-15 yıl sonra meyve verirken, menengiç ağacına yapılan kalem aşıyla 3-5 yıl sonra meyve alınabiliyor. Antep fıstığının çiftçiye ekonomik katkısını keşfeden köylüler, menengiç ağaçlarını aşılatarak üretiyor. Bu konuda proje yapılarak Aydın Valiliği'nden sağlanan kaynakla Sultanhisar'ın Uzunlar ve Yenipazar'ın Hacıköseler mahallelerinde 25 bin menengiç ağacı aşılandı.