Nazilli’de Türkiye İş Bankası'nın 96. kuruluş yıl dönümü nedeniyle İstasyon Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na İş Bankası Nazilli Şube Müdürü Erkan Seven ve iki banka personeli tarafından çelenk konuldu. Covid-19 tedbirleri nedeniyle Banka Müdürü ve iki personelinin katıldığı törende saygı duruşunda bulunulmasıyla program sona erdi. İş Bankası Nazilli Şube Müdürü Erkan Seven, çelenk takdimi sonrası yaptığı açıklamasında pandemi sürecinde bugüne kadar müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda 44 milyar TL’nin üzerinde kredinin vadesi gelen ödemelerini ötelediklerini belirterek, “1924 yılında çizilen yol haritamız doğrultusunda pusulamızdan şaşmadan aynı ruhla yürüyoruz. İş Bankası dur kalk bankası değil, sürekliliğin adıdır" ifadelerini kullandı.

‘İKTİSADİ BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜ’


Bankanın 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Erkan Seven, Milli Mücadele’nin ardından 26 Ağustos 1924 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, siyasi bağımsızlığın iktisadi bağımsızlık ile perçinlenmediği sürece payidar olamayacağı vizyonu ile kurulan; sadece bankacılık değil cam, tekstil, dokuma, şeker fabrikaları, kömür işletmeleri gibi genç Cumhuriyetin ihtiyaç duyduğu her alanda ihtiyaçları karşılayacak şekilde iştirakleriyle ekonomiye katkı sağlayan İş Bankası’nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin iktisadi bağımsızlığının sembolü olduğunu vurguladı. Seven, "İş Bankası’nın stratejisi, kısa vadeli birtakım iniş çıkışlara bakmadan her zaman uzun vadeli bir perspektifle faaliyetlerini sürdürmek ve hep ülke yararına tavır göstermektir. Bu anlayışla, ekonomideki darboğazları, zorluk dönemlerini aşabilmek için tüm imkânlarımızı, iyi niyetli ve samimi bir şekilde hep memleketimizin ve milletimizin hizmetine kararlılıkla sunduk" diye konuştu.

‘İŞ BANKASI SÜREKLİLİĞİN ADIDIR’


Aktif büyüklüğü 546 milyar TL'yi, özkaynak büyüklüğü 63 milyar TL'yi aşan bankanın, nakdi ve gayrinakdi krediler yoluyla sanayicisinden esnafına, çiftçisinden tüccarına, KOBİ'lerden ihracatçısına kadar ekonominin tüm aktörlerine Haziran 2020 itibarıyla 445 milyar TL’nin üzerinde destek sağladığını belirten Erkan Seven, pandeminin üretime, ticarete ve ödeme sistemlerine olumsuz etkilerini gidermek ve ekonomik aktiviteyi desteklemek üzere birçok aksiyonu hayata geçirdiklerini hatırlattı. Seven, “Bugüne kadar müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda 44 milyar TL’nin üzerinde kredinin vadesi gelen ödemelerini öteledik. Bunların çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi. Normalleşme sürecinde açıkladıkları “El Birliği ile Devam Destek Paketi” ile de esnafa, küçük işletmelere, KOBİ’lere, çiftçilere işe dönüş ve yeniden açılış süreçlerinde destek olduklarını ifade eden Erkan Seven, “1924 yılında çizilen yol haritamız doğrultusunda iktisadi bağımsızlığımız için çıktığımız bu yolda pusulamızdan şaşmadan aynı ruhla yürüyoruz. Ülkemize dair taahhüdümüzü her daim yerine getirmek için çalışıyoruz. İş Bankası dur kalk bankası değil, sürekliliğin adıdır" diye konuştu. “Toplumdan kazandığını toplumla paylaşma” yaklaşımları çerçevesinde ekonomiye destek sağlarken, eğitim, çevre ve kültür-sanat projelerinin yanı sıra bilimsel çalışmalarla da toplumsal gelişime destek verdiklerini vurgulayan Seven, bu kapsamda sene başında Yapay Zekâ Uygulama ve Araştırma Merkezi için iş birliğine gittikleri Koç Üniversitesi ile birlikte Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi kurduklarını söyledi. Seven, Türkiye’nin aşı ve ilaç konusunda dışa bağımlılığını azaltacak ölçeğe ulaşmasına, gelecekte daha ileri aşamalar kaydederek global çaptaki bilimsel literatürde dünyada söz sahibi ülkeler arasında yer almasına katkıda bulunmasını bekledikleri Merkez için 5 yıl boyunca 25 milyon TL kaynak ayırdıklarını belirtti.

‘E-TİCARET BÜYÜYECEK’


İş Bankası Nazilli Şube Müdürü Erkan Seven, pandemi ile birlikte dijital bankacılık ve dijital kanalların ağırlığının daha fazla artacağını, mobil bankacılık ve sunulan hizmetlerin çeşitliliğinin gelişmeye devam edeceğini, yapay zekânın kullanım alanlarının ciddi şekilde genişleyeceğini, e-ticaretin daha da büyüyeceğini söyledi. İnsanların ihtiyaçlarının daha kolay karşılanmasının yepyeni modeller yaratacağına dikkati çeken Seven, bu dönemde temassız müşteri yolculuğunun sağlık riskleri nedeniyle çok önemli hale geldiğini vurguladı.