Türkiye’de sosyal demokrat siyasetin önemli isimlerinden Kültür ve Turizm ve Devlet eski Bakanı Fikri Sağlar, Birgün Gazetesi’nde çıkan köşe yazısında, Kuşadası’na geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirdiği ziyaretini kaleme aldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Toplumsal Yayın Grubu iş birliğinde düzenlenen Kuşadası Kitap Fuarı’na katılmak üzere ilçeye gelen Sağlar, çağdaşlığı yakalamakta kararlı bir yerel yönetimle karşılaştığını ifade etti. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in kısa zamanda çok önemli işler yaptığını belirten Sağlar, başarının altında CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ve yönetiminin büyük katkısı olduğunu kaydetti.

“OKUMAYI ÖZENDİRİYORLAR”


Köşe yazısında, kitaplarını imzalamak için katıldığı Kuşadası Kitap Fuarı’nı oldukça faydalı bulduğunu belirten Sağlar, “Çağdaşlığı yakalamakta kararlı CHP’li Belediyeler kentlerinde kitap fuarları düzenliyorlar. Okumayı özendiren çok önemli faaliyetler yapıyorlar. Çok da iyi yapıyorlar. Pazar günü Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in 19-29 Ağustos günlerinde gerçekleştirdiği Kuşadası Kitap Fuarı’na katıldım. 22 yayınevi, 40 yazarın katıldığı ve binlerce kitabın okuyucuyla buluştuğu başarılı bir fuardı. Fuar alanı akşam saatlerinde çok canlı ve bir o kadarda heyecanlıydı. Özellikle gençler önlerine gelen bu fırsatı değerlendirmek için adeta telaşla stantlar arasında dolaşıyor, kitap seçiyorlardı. İmza sırasında yaptığım söyleşilerde Covid-19’un tek yararının kitap okuma fırsatını yarattığını söylediler! Fuar alanında Covid ile ilgili tüm önlemler alınmış ve herkes de kurallara tam uyum sağlamıştı” ifadelerine yer verdi.

“ARI GİBİ ÇALIŞIYORLAR”


Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in kısa zamanda çok başarılı işler yaptığına dikkat çeken Sağlar, “Kuşadası’nın çehresi değişmiş! Başarının altında CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ve yönetimi ile kadın kolları ve gençlik kollarının emeği var! Daha da önemlisi, başkanlar ve tüm parti örgütünün kucaklaşarak uyumlu bir çalışma içine girmeleri başarının nedeni olmuş! Günel’in egosu yok! Zeki ve ne yapacağını bilen bir yapıya sahip. Örgüte saygılı. Onlar olmadan başarılı olmasının mümkün olmadığının farkında. Ortak akla inanıyor. İyi bir kadro kurmuş. Arı gibi çalışıyorlar” cümlelerini kullandı.

PARTİ VE BELEDİYE UYUMU KAZANDIRIYOR


CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek’in kişilikli duruşu ve parti ilkelerinden taviz vermeyen kararlılığıyla Kuşadası için çaba gösterdiğini ifade eden Sağlar, köşe yazısına şöyle devam etti: “Amaçlar aynı olunca birlikte çalışmaktan keyif aldıklarını görüyorsunuz! Kuşadası’nda görev yapanlar sorumluluklarını bilerek dominant olmaya çalışmıyorlar. Uyumlu olmak, birlikte karar vermek ve yönetmek güçlerin birleşmesine, karşılıklı saygı da başarının oluşmasına neden oluyor. Diğer belediye başkanları bu gerçeği görebilse CHP Türkiye’de alternatifsiz iktidar olur.”

“TÜM HEMŞEHRİLERİNE MASKE DAĞITMIŞLAR”


Kuşadası Belediyesi ile CHP İlçe Örgütü’nün pandemi dönemini çok iyi şekilde yönettiklerinin altını çizen Kültür-Turizm ve Devlet eski Bakanı Fikri Sağlar, yazısını şu şekilde tamamladı: “Salgında ilk maske üretimini Kuşadası CHP Örgütü yapmaya başlayınca, Belediye Başkanı Günel üretime katkı sunarak tüm hemşehrilerine maske dağıtmış. Hem de belediyeye müthiş bir tasarruf sağlayarak. Başkan Günel ve CHP örgütü Kuşadası’nda ihtiyaç sahiplerinin tüm taleplerini karşılamış, kira yardımı, gıda yardımı yapılmış, belediye gayrimenkullerindeki kiracıların 3 aylık kira borçlarını silmiş.”