Sözü, müziği ve yorumu Eşref Gülpinar'a ait olan "Cincin karpuzu" isimli yöresel türkünün yer aldığı klipte meşhur Cincin karpuzunun yanı sıra, Koçarlı ilçesinin tarihi-kültürü, yamaç paraşüt turizmi, kent ormanı gibi birçok tanıtımlara yer verildi. Klipte Belediye Başkanı Nedim Kaplan da rol aldı.

BAŞKAN KAPLAN’A TEŞEKKÜR


Sözü, müziği ve yorumu kendisine ait olan eserin klip senaryo ve yönetmenliğini de üstlenen Eşref Gülpınar, “Uzun süre önce bestelediğim türkümü Belediye Başkanımız Nedim Kaplan’a götürdüm ve stüdyo kaydı klip çekimleri için desteklerini istedim. Sağ olsun derhal talimatı verdi. Projemizi hayata geçirerek Koçarlı'mızın değerlerine ve kültürüne ait bir eser hazırladık. Amacımız Aydın yöremize naçizane eserler kazandırmak. Başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca çalışmamızda emeği geçen Uysal Serindağ, Veysel Erişti, Hüseyin Kara, Cincin Muhtarı Ergün Erdoğan, Ertuğrul Terzioğlu ve Cincin halkına teşekkür ediyorum” dedi.

KARPUZ GÜZELİ


Adını Cincin karpuzundan alan ve birbirini seven iki gencin tebessüm yaratan hikayesinin anlatıldığı klip çalışmasında başrol kadın oyuncuyu canlandıran aynı zamanda görüntü yönetmenliğini üstlenen Buse Bozan, “Çekimler sırasında çok keyif aldık. Klip çekimleri ve özellikle yayınlanmasından sonra adım Karpuz Güzeli olarak kaldı. Koçarlı’da kalıcı bir eser bırakan bir ekip içerisinde çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.

KAPLAN: “SANATIN VE SANATÇININ HER ZAMAN DESTEKÇİSİYİZ”


Hazırlanan klibi sosyal medya sayfasında paylaşarak sanatın ve sanatçının her zaman destekçisi olduğunu belirten Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Gelecek nesillere bırakılan en güzel eserler türkülerimizdir. Marka ilçe olma hedefi taşıyan Koçarlı'mıza özel olarak hazırlanan türkümüzü izlerken büyük keyif aldım. İlimiz, ilçemiz ve hatta ülkemizde vatandaşlarımızın keyifle dinleyeceği pozitif bir etki bırakan güzel bir çalışma oldu. İlçemizin adını sadece yatırımlar ve başarılı projelerimizle değil tarihimizi, kültürümüzü turizmimizi ve marka lezzetlerimizi anlatan bir türküyle duyuracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÇALIŞMADA EMEĞİ GEÇENLER


Türkü ve klip çalışmasında emeği geçenler ise şu şekilde sıralandı: Yapım: Zeybek Film, Söz-müzik: Eşref Gülpınar, Aranjör: Ramazan Uslu, Kabak kemane: Alihan Solmaz, Bağlama: Enes, Vokaller: Damla Uslu, Hazal Barlık, Stüdyo: Osman Akgündüz, Genç kız: Buse Bozan, Genç oğlan: Hakan Rüştü Ateş, Genç kızın annesi: Nihal Bozan, Senaryo-Yönetmen: Eşref Gülpınar, Sanat-Görüntü Yönetmeni: Buse Bozan, Kameraman: Gazi Ozan Eskici, Kurgu-montaj: Yusuf Kaplan, Drone: Anıl Samuk, Yamaç paraşüt eğitmeni: Taner Çakır, Pilot: Altay Var.