İncirliova'ya bağlı İstiklal Mahallesi'nde faaliyet gösteren İncirliova 1 Nolu ASM, artan nüfusun ihtiyaçlarına cevap vermez hale geldi. 4 aile hekiminin görev yaptığı mevcut merkez binasının yeri ile arsasının bir bölümü üzerinde Sağlık Bakanlığı, içerisinde acil servis, 8 aile hekimi birimi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının yer alacağı yeni bir merkez yapmak için ihaleye çıktı. İhaleyi kazan firma, yaklaşık 1 yılda yapımını tamamlayacağı 2 katlı merkezin temel kazısına başladı. Yeni merkezin açılışı yapılıncaya kadar mevcut merkezin sağlık çalışanlarının, farklı bir binada hizmet vermeye devam edeceği bildirildi.

1 YILDA TAMAMLANACAK


Çalışmaların devam ettiği yeni ASM binası inşaat alanında AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile birlikte incelemelerde bulundu.
Bir araya geldiği İlçe Sağlık Müdürü Gülay Elçi'den çalışmalar ve proje hakkında bilgi alan Başkan Celbek, halkın daha iyi ortamda sağlık hizmeti alması için çalıştıklarını söyledi. Mevcut Aile Sağlığı Merkezi'nin yaklaşık 20 yıllık bir binaya sahip olduğunu belirten Celbek, "Halkımızın yeni bir aile sağlığı merkezine ihtiyacı vardı. Bu ihtiyaç dikkate alınarak, yeni merkezin yapımına başlandı. Yeni merkezde 8 aile hekimi birimi, acil servis ve Sağlık Müdürlüğü hizmet binası olacak. Ayrıca bahçede, 112 merkezi bulunacak. Merkezin yapım çalışmaları, 1 yılda tamamlanacak. İncirliova’mız, yeni bir entegre aile sağlığı merkezine kavuşacak. Şimdiden halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
Teşkilat olarak İncirliova'ya daha fazla yatırım ve hizmet kazandırmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Celbek, milletin hizmetkarı olduklarını sözlerine ekledi.