Dünyanın en büyük ve zorlu rallilerinden biri olarak değerlendirilen Trans Anatolia Ralli Raid’in 17’nci ve son etabında Ağva-Şile sahilindeki kum karakterli etap, otomobiller kategorisinde podyumu ciddi biçimde değiştirdi.

SÜRPRİZ ŞEKİLDE İKİNCİ OLDU


Son gün için yola çıkan ekipler, 26.6 kilometrelik Karasu etabında kum karakterli zeminden fazlasıyla etkilendi. Aydınlılar rekabetinde son etaba lider giren Aydınlı baja sporcusu Serhat Saygılı en yakın rakibinin 15 dakika önünde iken, gün sonunda son etap sonrası toplamda en yakın rakibinin 11.44 farkla ardından 2’nci olarak büyük bir sürpriz yaşadı.

ERİM, MOTOR PROBLEMİ YAŞADI


Serhat’a karşı 1’incilik mücadelesi vermek için son etaba başlayan Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim de Toyota Hulix’inin ilk günkü devrilmesi sonrası yaşadığı mekanik probleminin son gün farklı bir şekilde nüksederek motor problemi yaşamasına neden olmasıyla etaptan çıkamadı ve maratonu ancak 4’üncü sırada tamamlayabildi.
Maratonda otomobiller 1’inciliğini Tarık Gökbay-Osman Metin elde ederlerken, otomobiller arasındaki takımlar mücadelesinden ise kazanan takım Ixco Racing oldu. 15 Ağustos’ta Dolmabahçe’den verilen startla başlayan maraton bir hafta sonra Şile’de tamamlandı.