MHP Didim İlçe Kongresi, belediye düğün salonunda yapıldı. Kongreye MHP MKYK Üyesi Hüseyin Hüsnü Uğur, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Tayfun Şan, MHP Didim İlçe Başkanı Fikret Alkaya, AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Didim ESKKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Cumhur İttifakı belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ile ülkü ocakları yönetimi ve delegeler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan seçimi gerçekleştirildi. Kongrenin divan başkanlığını MHP MKYK Üyesi Hüseyin Hüsnü Uğur yaptı. Kongrede yönetim ve mali raporlarının okunup onaylanmasının ardından konuşmalara geçildi.

"MHP, BİRLİK VE BERABERLİĞİN ADRESİDİR"


Kongrede ilk konuşan MHP Didim İlçe Başkanı Fikret Alkaya, “51 yıl önce çıkılan bu yolda Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyefendi öncülüğünde büyük bir çınara dönüşmüştür. Başbuğ Alparslan Türkeş'ten alınan emanet ülkücülerin omzunda yükselmeye devam ediyor. MHP bu ülkenin birliğinin ve beraberliğinin adresidir. Bugün bu salonda kazanan büyük Türk milletidir” dedi.

"OYUNLARA GELMEYECEĞİZ"


Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Tayfun Şan konuşmasında ülkü şehitlerini anarken, Türk gençliğinin aydınlığını MHP’de bulacağını dile getirerek, “MHP üzerimizde oynanan oyunlara asla müsaade etmeyecektir. Oyunlara gelmeyeceğiz. Kurultaylar olmazsa olmazımızdır. Bu günlerde bir araya gelip dertlenmek demek. Lider, teşkilat ve doktrinin bir arada olduğu kutlu bir buluşmadır” diye konuştu.

“ÇETİN YOLLARA TALİBİZ”


MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık ise Aydın’daki ilçe kongrelerinin 9.'sunu Didim’de yaptıklarını ifade etti. Alıcık, geçmişte Didim’de görev yapan tüm ilçe başkanlarının adlarını sayarak görev yapanlara teşekkür etti. Alıcık, teşkilatların sahada olacağını belirterek, “Söylemde, eylemde birlikte olacağız. Konuşarak, uzlaşarak parlak günlerimiz için çalışacağız. Cumhur İttifakı menfaatler üzerine kurulu değildir. Aydın’ın her yerinde olacağız. Çetin yollara talibiz. Güçlenmiş teşkilatlarımızla genel başkanımızın emir ve talimatlarıyla hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"GENEL BAŞKANIMA SÖZ VERDİM"


Alıcık, MHP’yi 2007 yılında Aydın’da elde ettiği başarılı günlere taşıma gayreti içinde olduklarını belirterek, “Türk’ün son kalesi MHP’dir. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Sen, ben davası yok artık, kutlu dava için çalışacağız. Birinden özür dilenecekse ben de geleyim gidip gönül alalım. Gönüllere gireceğiz. Eğer biz bu davayı yükseltmezsek 5 bin ülkücü şehidin eli omuzlarımızda. Ben genel başkanıma söz verdim Aydın’ı 2007’deki duruma getirmek için” şeklinde konuştu. Alıcık Aydın’da MHP’nin oy oranının HDP’nin altında kalmasından da rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, tüm teşkilatların bu anlamda çalışacağını ve Aydın’da MHP’yi eski günlere getireceklerini ifade etti.

YENİ YÖNETİM KURULU


Konuşmaların ardından kongreye geçildi. Tek liste ile yapılan seçimlerde Fikret Alkaya başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: “Erhan Doğuç, Metin Döne, Arslan Bıçakçı, Haluk Coşkun Akkaynak, Saim Toker, İsmail Şarbak, Ali İlik, Şahin Deligöz, Yaguz Taşoğlu, Ömer Yamaç, Yakup Sönmez, Üzeyir Pınarbaşı, Kenan Akıl, Mustafa Çetinel, Abdullah Polat, Bahri Körpe, Özer Korkmaz ve Ali Gördesli.”