AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Efeler ilçesi Ata Mahallesi’ndeki 1. Sanayi Sitesi’nin şehrin dışına çıkarılması için Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet etmişti. Savaş’ın çağrısı üzerine açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi CHP’li Altıntaş, "Sayın Vekil, 2017 yılının Nisan ayında Büyükşehir bu konuyu halletti, gelişme bölgesi yaptı zaten” demişti. AK Parti cephesinden de CHP’li Altıntaş’a cevap gecikmedi.

DESTEK VERDİK

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mustafa Arı, 2017 yılında meclis gündemine getirilen Efeler ilçesi Ata Mahallesi’nde muhtelif parsellerin donatı alanlarıyla birlikte konut bölgesi olarak planlanmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planına AK Parti grubu olarak destek verdiklerini ve ilgili kararın oy birliğiyle alındığını hatırlattı. Alınan kararın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen ortada hizmetin olmadığını belirten Arı, “Bu konuda sayın vekilimizi tahkir etme gayretkeşliği içindeki zata şunu belirtmek isterim ki AK Parti olarak bizim hizmetten anladığımız bu değil. Biz, tamamlanmış ve vatandaşımızın kullanımına sunulmuş eserlere hizmet diyoruz” dedi.

“HİZMETİN NASIL YAPILACAĞINI GÖRECEĞİZ”

Hizmet olarak AK Parti hükümetinin savunma sanayi ve Karadeniz’de doğalgaz rezervi bulunması ile Buharkent Belediyesi’nce Buharkent Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptığı çalışmaları örnek gösteren Arı, “Hizmet, ortaya bir eser koymakla yapılır, karar almakla yapılmaz. Hizmetin nasıl yapılacağını önümüzdeki takvimde saygıdeğer hemşehrilerimizle beraber göreceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, 25 Temmuz 2020’de ilimizi ziyaretinde, Bakanlık olarak Ayter Alanına bir Millet Bahçesi yapılacağı ve Ilıcabaşı Kentsel Dönüşüm Projesinin başlatılacağı müjdesini vermiştir. Sayın bakanımıza, ilimizin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmayan hizmet ihtiyaçlarına gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ediyoruz. AK Parti Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu olarak, meclis gündemine gelecek ve saygıdeğer Aydın halkına hizmet amacı taşıyan her konuya, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daima katkı ve destek vereceğimizi bir kez daha ifade etmek isterim. Hizmeti değil çamur siyasetini benimseyen, en ağır eleştiriyi dahi medeni bir şekilde yapmak yerine, kişileri tahkir edici, aşağılayıcı bir üslupla kişilik haklarına saldırmayı marifet belleyenlere ise sözümüz şudur; bizim şiarımız Allah’ın rızası, milletin duasıdır. Siyaseti de, hizmeti de bu düstur çerçevesinde anlıyoruz. Nezaketten, zarafetten ve seviyeden yoksun mugalatalara harcayacak zamanımız yoktur” ifadelerini kullandı.