Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik çalışmalarının yanı sıra ile genelinde sürdürdüğü yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Dün akşamüstü yüzde 94 engelli bir terörle mücadele gazisinin sosyal medya hesabından Karacasu Belediyesi tarafından 8 aydır oyalanarak, aşağılandığını ve hakaretlere maruz kaldığını dile getirerek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan yardım istemesi karşılık buldu. Paylaşımdan haberdar olan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun konunun araştırılarak bir engellinin ve gazinin sorununun çözülmesi gerektiği talimatı üzerine başlayan inceleme aynı gün sonuçlanırken, bugün de ekipler seferber olarak yaklaşık 1400 metrekarelik yolda taş döşeme çalışması başlattı.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, TERÖR GAZİSİNE SAHİP ÇIKTI

Karacasu'ya bağlı Küçükdağlı mahallesi nacıpınar mevkiinde yapılan çalışmalar için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerine teşekkür eden yüzde 94 engelli olan jandarma terörle mücadele gazisi Muhammed Ali Rıza Öziş; “Karacasu Belediyesi'nden 8 aydır, bir gazi bir engelli olmamın yanı sıra bir vatandaş olarak yol istememe rağmen Karacasu Belediyesi birçok bahane üreterek bana ait arazime giden ve yanı başımda bulunan bir evin olduğu yere aynı zamanda ileride bulunan evlere ulaşım sağlayacak bu yolu yapmadı. Ben jandarma terörle mücadele gazisiyim aynı zamanda da yüzde 94 engelliyim. Ben ne gazi olarak ne de engelli olarak Karacasu Belediyesi'nden ilgi veya alaka gördüm. Sosyal Medya hesabımdan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Özlem Çerçioğlu hanımefendiye seslenerek bir paylaşımda bulunmamla birlikte, Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu 15 dakika içerisinde Fen İşleri Daire Başkanına durumumu bildirerek ilgilenilmesi talimatı vermiş. Ekipler de aynı gün Karacasu'ya gelerek yolun kaç metre uzunluğunda kaç metre genişliğinde olduğunu inceledi. Gerçekten de yolun mağduriyet gidereceğini gören ekipler 350 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde yaklaşık 1400 metrekarelik bir parke taş döşedi” dedi.

“HAKKINI ÖDEYEMEYİZ”

Yapılan çalışmalardan dolayı müteşekkir olduğunu söyleyen Öziş; “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Hakkını ödeyemeyiz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız bir Gaziyi, bir Engelliyi sahipsiz mi bırakacağız, bir Gazimizin yolunu mu yapmayacağız diyerek bütün ekiplerini ve araç-gereçlerini buraya yığarak sabah 08.00 itibariyle hummalı bir çalışma gerçekleştirdiler. Çok teşekkür ediyorum, çok müteşekkirim" ifadelerini kullandı.

“ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Karacasu Belediyesi tarafından parke taşı döşeme çalışmasını aylardır beklediklerini, ancak sonuca ulaşamadıklarını ifade eden Ramazan Elmas; "Yapılan hizmetten dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ediyorum. Birkaç yıldır bu yolun bu yapılmasını bekliyorduk. İlk zamanlarda tek ev olduğumuz için yapılmayan yolu kendi imkanlarımızla yaptık ancak daha sonra yeni evlerin oluşmaya başlaması ve kış aylarındaki yağmur nedeniyle yolumuz bozuldu neredeyse kullanılamaz hale geldi. Bir yıldır da talebimiz Karacasu Belediyesi tarafından uygun görüldü deniyor ama bir türlü yapılmıyordu. Bugün Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KARACASU BELEDİYESİ’Nİ ELEŞTİRDİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ÖVDÜ

Öte yandan 2015 yılında engelli kadrosundan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Aday Adayı olan ve aylardır beklediği parke taşı döşeme çalışmasının MHP’li Karacasu Belediyesi yerine CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasının ardından sosyal medya hesabından Özlem Çerçioğlu’na teşekkür eden Muhammed Ali Rıza Öziş, şu ifadeleri kullandı; “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Özlem Çerçioğlu Başkanımdan kamuoyu önünde özür diliyorum, helallik istiyorum. Hakkını helal et başkanım. Gazi olarak sen bana sahip çıktın affet başkanım’, ‘Bir Gazi'nin yolunu yapmayan Karacasu'nun MHP'li Belediyesi ve bir Gazi'ye sahip çıkan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Özlem Çerçioğlu başkanım teşekkürler. Minnet ve şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsın Özlem Çerçioğlu başkanım.’ ‘Karacasu'da MHP ve Ülkücü camia bir Gazi adama hakaret etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Özlem Çerçioğlu başkanım sahip çıktı ve yolum yapıldı. Teşekkür ediyorum başkanım.’ 'Bir Gazi adama hakaret eden, yalancı diyen Karacasu Belediyesi koordinatörüne kapak olsun. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Özlem Çerçioğlu başkanım. 'Gazi Bizim' dedi. yolumu yaptı. Bu ayıp Karacasu Belediyesi'ne yeter.’”