Çalışmalar hakkında bilgi veren Gümüş, altyapı ve fiziki tadilat çalışmalarının yanı sıra 27 bilgisayarlı günümüz teknolojisine uygun bir çizim atölyesi oluşturduklarını söyledi. Turizm Mutfağının da düzenlenerek uygulamalı eğitim için uygun hale getirileceğini ifade eden Gümüş, ilçede Kaymakamlık, Belediye, sivil toplum kuruluşlarının projelerine de aktif olarak destek verdiklerini sözlerine ekledi.

ÇİZİM ATÖLYESİ YENİLENDİ

Geride kalan 10 ayda yaptıkları çalışmaları anlatan Umut Tolga Gümüş, "10 ay kısa bir süre gibi gelebilir ama 10 yılda yapılamayanları 10 aya sığdırdık diyebiliriz. Pandemi sürecinde de gerekli tedbirleri alıp pandemiyi bahane etmeden ileriye doğru adım atmaya devam ettik" dedi. Sözlerini sürdüren Gümüş, “Meslek Yüksekokulumuzun temel altyapısı ile ilgili sorunlar vardı. Yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte bunları hızlıca tespit ettik. Okul olarak benzer eğitimin verildiği okullar karşılaştırıldığında gerek teçhizat gerek dizayn olsun önde gelen bir atölyeye sahibiz. Ama çatısında bazı sorunlar vardı. Birkaç yıldır devam eden bir sorundu. Rektörlüğümüzle irtibata geçtik. Öğrencilerimizin evlatlarımızın derslerini daha sağlıklı bir ortamda yapabilmeleri için Rektörlük Yapı İşleriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde çatımız tadilata girdi. Bu tadilat tamamlandı. Belediyemiz boya konusunda destek verdi. Atölyelerimizin yerleşim planı olarak eksik olduğunu tespit ettik. İki tane daha çizim atölyesi oluşturduk. Bugüne kadar Okulumuzun Bilimsel Araştırma Projesinden (BAP) yararlanılmadığını gördük. Bu konuda da öğretim görevlisi arkadaşlarımız bir proje hazırladı. 100 bin liralık bir destek almaya hak kazandık. Bu destekle 27 bilgisayarlı bilgisayar teknoloji ve çizim atölyesi oluşturduk. Kurulumları tamamlandı” dedi.

TURİZM MUTFAĞI İŞLERLİK KAZANACAK

Sözlerini sürdüren Gümüş, “Bir tane daha döküm atölyesine ihtiyacımız olduğunu gördük. İkinci bir döküm atölyesi kuracağız. Malzeme depolarını düzenledik. Daha düzenli hale getirdik. Turizm Mutfağımız da birkaç yıldır kullanılamaz haldeydi. Çatı akar vaziyette, iç duvarları kötü, malzemeleri eksik haldeydi. Bu yüzden öğrencilerimiz uygulamalı derslerinde eksik kalıyordu. Öğretim programını pratiğe kaydırabilmek için bu mutfağın dizayn edilmesi gerekiyordu. Buranın tadilat görmesi için görüşmelerimiz tamamlandı. Burası da tadilattan geçecek. Tekrar kullanılır hale gelecek. Sadece öğrencilerin uygulama yaptığı bir yer değil ilçe halkının da yararlanabileceği bir aperatif mekanı haline getireceğiz. Diğer yandan belediye ile Kültür Evini birlikte işletmek için bir protokol imzaladık. Pandemi sürecinden dolayı bunu faaliyete geçiremedik. Protokolümüz normalleşme süreci ile birlikte işlerlik kazanacak. Orası belediye ve okulumuz iş birliğinde işletilen bir yer haline gelecek” dedi.

“ÖNEMLİ PROJELERE DESTEK VERİYORUZ”

Mimari Restorasyon dersi kapsamında Kaymakamlıkla iş birliği halinde eski askerlik şubesinin rölöve çalışmasının gerçekleştirildiğini kaydeden Gümüş, “Gerek Kaymakamlığımız gerek belediyemizle Karacasu’yu ilgilendiren her konuda Yüksekokulumuzun bilgi, birikim ve yetenekleri de kullanılır hale dönüştürüldü. Biz burada sadece eğitim veren bir kurum değiliz aynı zaman kendi bilgi ve becerilerimizle bulunduğumuz bölgeye, ilçemize katkı sunmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaymakamlığımızla birlikte iştirakçisi olduğumuz 1 milyon 600 bin liralık meyve sebze kurutma ve hediyelik eşya atölyesi projesine en iyi katkıyı sunacağız. Hocalarımız kalıpların yapılması bilgisayar teknoloji anlamında destek verecekler. Ardından pazarlama konusunda da yardımcı olacaklar. Üretilen Karacasu menşeili ürünlerin tüm Türkiye’ye ulaşmasını sağlayacaklar. Bu önemli projelere Meslek Yüksekokulu olarak en iyi desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz” dedi.

“KATKI SUNANLARI UNUTMAYACAĞIZ”

Okulun yapımında çok büyük emeği olan İnci Holding ile okul yönetimi arasında geçmişte bir kopukluk olduğunu gördüklerini ve bunun giderilmesine öncelik verdiklerini belirten Gümüş, “Göreve gelir gelmez İnci Holding’e bir ziyarette bulunduk ve bizleri orada tüm yönetim kurulu üyeleriyle ağırladılar. Çok memnun oldular. Bundan sonra da her türlü konuda iş birliği yapmaya destek vermeye hazır olduklarını söylediler. Konferans salonu ve laboratuvar konusunda desteklerini alacağız. Bundan sonraki süreçte okulumuzun kuruluşundan bu yana destek olan esnaflarımızı ve idarecilerimizi ziyaret edip gönüllerini alacağız, emeklerinden dolayı teşekkür edeceğiz” şeklinde konuştu.

İLÇEYE KATKI SUNMAYA DEVAM

Çömlekçilikle ilgili birkaç görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Gümüş, “Çömlekçiliğin şu andaki durumu ve geleceği ile ilgili birkaç görüşme yapıp hem üretim hem pazarlanması anlamında neler yapabilir konusunda bir toplantı düzenleyeceğiz. Çamur üretimi ve pazar konusunda üniversitemiz akademik destek verecek. Sivil toplum kuruluşlarıyla da planladığımız faaliyetler var. Onlara iade-i ziyaret yapıp birlikte hayata geçirebileceğimiz projelerimizden bahsedeceğiz. Turizm çalıştayında oraya çıkardığımız ve GEKA tarafından kabul edilen projelere ilave olarak turizme yönelik bir proje daha sunmayı planlıyoruz. Karacasu için elimizden geleni yapacağız. Tüm kurumlarla iş birliğine açığız. Geri dönüşler de çok olumlu. Kaymakamlık, Belediye, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri esnaflar yaptığımız ara ziyaretlerde memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Bizlerin kendilerine yakın olmasından dolayı mutlu olduklarını söylediler. Asıl görevimiz eğitim elbette ama bulunduğunuz ilçeye de dokunmanız gerekiyor. Bölgemize de katkı sunacağız. Pandemi biraz yavaşlatmış olabilir ama durmadık. Faaliyetlerimiz sürüyor. İlk günkü heyecanımızla başladığımız hıza tekrar ulaşacağız” dedi.

“SORUNSUZ ATLATTIK “

Geçtiğimiz öğretim döneminde 15 Mart’tan itibaren uzaktan yapılan eğitimleri sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını sözlerine ekleyen Gümüş, “Öğrencilerimizin pandemi sürecinde dersleriyle ilgili bir sorun yaşamaması için Rektörlüğümüzle iş birliği halinde süreci sağlıklı bir şekilde atlattık. Öğrencilerimiz uzaktan da olsa erişim konusunda onların eğitimlerinin aksamaması yönünde öğretim görevlisi arkadaşlarımız ve yönetimdeki arkadaşlarımız gereken özveriyi gösterdi. Uzaktan eğitim sürecini de başarılı bir şekilde geride bıraktık” dedi.