CHP’li Bülbül, Meclis Başkanlığına Su Ürünleri Kanunu'nda değişiklik yapılması için kanun teklifi verdi. Kanun teklifinde Bülbül, deniz patlıcanlarının deniz ekosisteminin temiz kalması için oldukça önemli olduğunu belirterek, “Ege Denizi'ne endüstriyel bölgelerden yapılan atık su boşaltımı, JES’lerin uygunsuz yapmış olduğu deşarjlar kirlilik oranlarını arttırmaktadır. Bu kapsamda düzenlenen raporlara göre, nüfus ve endüstriyel kullanımla birlikte Ege Denizi'nde 20 milyon eşdeğer nüfusluk kirlilik verildiği tespit edilmiştir. Deniz patlıcanları bu kirliliğin azaltılması, temizlenmesi döngüsünde yer almakla birlikte diğer deniz canlıları ve balıkları için yem kaynağıdır” dedi.

"AVLANMA 4 YILDA 33 KAT ARTTI"

“Avlanma serbestliği ve ihraç edilen deniz patlıcanları arttıkça denizlerimizin temizliği, ekosistemin devamlılığı sağlanamayacak, bununla birlikte turizmin getirisi, ülkemize kazancı düşecektir” diyen Bülbül, “TÜİK verilerine göre, deniz patlıcanı avcılığı 2014 yılı ve 2018 yılları arasında 33 kat artmıştır. Deniz patlıcanının uluslararası alanda yüksek fiyatlarda satılması nedeniyle, cezalar caydırıcı olmayıp kaçak avcılar için tolere edilebilir durumdadır” ifadelerini kullandı.
Bülbül, verdiği teklife, “Deniz patlıcanı avcılığı, ticari ya da amatör amaçla yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın ülkenin her yerinde yasaktır” ibaresini eklerken, para cezalarının ise su ürünleri avcılığı yapan kişilere yönelik 5 binden 25 bin Türk lirasına kadar, gemiler ve diğer su vasıtaları için ise 25 bin Türk lirasından 250 bin Türk lirasına kadar yükseltilmesini talep etti.