Hırsızlar, son yıllarda incirin yüksek fiyattan satılması nedeniyle üreticinin mahsulüne göz dikti. İncir bahçelerine dadanan hırsızlar, bahçelerin tellerini kesip onlarca kilo inciri çalarak üreticiyi zor durumda bıraktı. Üreticiler, alın teri olan incirleri hırsızlara kaptırmamak için geceden sabaha kadar bahçelerde silah ve sopalarla nöbet tutuyor.

ALIN TERİMİZE GÖZ DİKTİLER


Her yıl hasat mevsiminde hırsızlık çetesinin işbaşı yaptığını dile getiren çiftçiler, “Emeğimizle yetiştirdiğimiz incire göz diken hırsızlık çetesi var. Bunlar, bahçelerden mahsulümüzü çalıyor. Emniyet birimleri devriye geziyor ama onlar o kadar bu işi ustalıkla yapıyorlar ki önüne geçebilmek mümkün değil. Biz de kendimiz mahsulün başında bekliyoruz” dediler.

SEKTÖRE DARBE VURUYORLAR


İş adamı ve incir üreticisi, Aydınspor Kulübü eski Başkanı Tansel Önder ise hırsızlığın boyutunun milyonlarca liraya ulaştığını söyledi. İllegal hırsızlık çetesine önlem alınmasını beklediklerini ifade eden Önder, “İncir hırsızlığı artık bir sektör haline gelmiş. İncirin kilosu 20-25 liradan satılırken, çalınan incirler 9 liradan piyasaya sürülüyor. Hem emeğimizi çalıyorlar hem de sektöre darbe vuruyorlar. Biz incirimizi, alın terimizi hırsızlara kaptırmamak için gece gündüz mahsulün başında nöbetteyiz. Bu çetelerin çökertilmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.