Otobüs bileti alan insan sayısı gün geçtikçe, insan nüfusu arttıkça da çok fazla artmaktadır. Dünyanın, teknolojinin gelişimi, insanların işlerinin farklı şehirlerde olması otobüs biletlerine olan ilgiyi arttırmaktadır. Günümüzde bir yerden farklı bir yere gitmek daha kolaydır. Bu sebeplerden ötürü otobüs bilet firmaları da gün geçtikçe artmakta ve bilet almak da bir o kadar kolay olmaktadır. Daha öncesinde internet kullanımı da günümüzdeki kadar yaygın olmadığı için ve telefon, bilgisayar kullanan sayısı da şimdiki kadar çok olmadığı için biletlerimizi şimdiki gibi online değil de telefon ile arayarak ya da https://farkvar.com/otobus-bileti üzerinden almamız gerekiyordu. Şimdi de otobüs firmalarına giderek işimizi halledebiliriz fakat gelişmiş telefonlarımızla birkaç tuş ile gitmek istediğimiz yere çok kolay bir şekilde bilet alabiliyor ve ücretini de online bir şekilde basit bir yöntemle ödeyebiliyoruz.

Online Otobüs Bileti Nasıl Alınır?

Otobüs bileti almak için bileti almak istediğimiz firma var ise firmanın sitesine girerek işe başlıyoruz. Bunun için farkvar sitesi bize çok uygun fiyatlı bilet listesi göstermektedir. Şimdi maddeler halinde sıralayalım.
  1.  Rezervasyon yapmak istediğiniz siteye giriyorsunuz.
Gitmek istediğiniz şehirin firmasına ya da karar verdiğiniz herhangi bir siteye girerek işe başlıyorsunuz.
  1.  Nereden nereye gitmek istediğinizi seçin
Bulunduğunuz şehirden hangi şehire gitmek istediğinizi girin.
  1.  Otobüs seferlerinden size uygun olan saati seçin
Gitmek istediğiniz şehri seçtikten sonra otobüs seferleri çıkacaktır. Burada hangi saat sizin için uygun olacaksa o saate tıklayınız.
  1. Seferi seçtikten sonra koltuk seçiniz.
Gitme saatinizi de belirledikten sonra koltuk seçmeniz gerekecektir. Çoğu otobüs firmalarında otobüsler 40 civarı olmaktadır. Siz de daha önceden rezervasyon yapılmamış koltuklardan sizin için en uygun olan koltuğu seçin ve seçerken kadın ya da erkek olduğunuzu belirtin. Bilhassa kadın ve erkek yolcuların birlikte oturması yasaktır.
  1. Son olarak ödemenizi tamamlayınız
Seçtiğiniz biletin ücretini online olarak ödemelisiniz. Bunun için bir kredi/banka kartına ihtiyacınız bulunmaktadır. İletişim bilgileri ile birlikte gerekli kişisel bilgilerinizi ve kredi kartı bilgilerinizi isteyen bir sayfa öne çıkacaktır. İstenilen bilgileri doğru bir şekilde girerek güvenilir bir işlem yapabilirsiniz. Tüm adımları sırası ile yaptıktan sonra güvenilir bir işlem ve gönül rahatlığıyla biletinizi almış olursunuz. Online bilet almak işte bu kadar kolay ve kısa bir işlemdir. Hiç yerinizden hareket etmeden çok kolay bir şekilde biletlerinizi bu şekilde alabilirsiniz. Eğer aynı anda birden fazla bilet almak isterseniz o zaman koltuk seçme kısmında istediğiniz kadar (bu genelde en fazla 7 bilet hakkı olur) ile bileti cinsiyet belirterek alabilirsiniz. Bilet rezervasyonu yapmış olduktan sonra otobüs sefer sırasında firmadan biletinizi alıp koltuğunuza geçerek yolculuğunuza başlayabilirsiniz.

Online Uçak Bileti İptal/İade Etme

Bilet aldığınız firmaya girmeniz gerekmektedir öncelikle https://farkvar.com/ucak-bileti sitesinden bilet aldıysanız sitede üst kısımda bulunan iptal/iade kısmına girmeniz gerekmektedir. Açılan ekranda biletiniz ve sizinle ilgili gerekli bilgileri aldıktan sonra aldığınız bilet gösterilir. Orada bulunan iptal et butonuna tıklayarak iptal ve iade et seçeneklerinden yapmak istediğiniz tercihi yaptıktan sonra biletiniz iptal edilir ve para iadeniz iş saatleri içerisinde yapılır.

Online Otobüs Bileti veya Uçak Bileti Açığa Almak

Eğer bir anda işiniz çıktıysa ve biletinizi belirlenen saatte kullanamayacak olursanız bunun için de bir çözüm bulunmuştur. Bu işlem ile biletinizi açığa alabilirsiniz. Açığa aldığınız bileti 90 gün içinde kullanmalısınız. Kullanmadığını takdirde 90 günden sonra açığa aldığınız biletiniz iptal edilir. Açığa alınan bilet iptal ve iadesi yapılmaz sadece sizin 90 gün içinde tercih ettiğiniz saate göre yeniden kullanılabilir durumda bekletilme olayıdır. Bunun için aldığınız firmanın numarasını arayarak işleminizi söylemeniz dahilinde açığa alma işlemini başlatacaklardır. Peki, bunu sonradan nasıl kullanabilirsiniz? Yeniden bileti aldığınız firmaya girip AçıkParam(Bilet) var kısmına girerek biletinizin tutarı kadar bileti seçebilirsiniz. Eğer alacağınız biletin fiyatı açığa almış biletinizin miktarından yüksek ise geri kalan tutarı kredi kartınızdan ödemeniz gerekmektedir. Ödedikten sonra yeniden biletiniz kullanıma hazır olacaktır. Yolculuğunuzu aldığını bilet ile yapabilirsiniz.

Otobüs Bileti Alırken Neye Dikkat Edilmeli?

Bilet almadan önce alacağınız firmayı biraz araştırmalı şikayetler varsa okumalı, müşteri memnuniyetlerine göz gezdirmelisiniz çünkü bu araştırmalarınız size internet üzerinden yapacağınız alışverişin güvenilir olup olmayacağı hakkında, sizin de hangi sorunlar ile karşılaşabileceğiniz hakkında bilgi veri ve bu da tabii ki kandırılma gibi kötü durumlar olmaması için çok önemlidir. Bu yüzden iyi bir araştırma çok iyi olacaktır alışverişiniz için.

Online Bilet Almanın Avantajları

Online bilet almak birçok insanın hayatını kolaylaştırmaktır. Çünkü insanlar firmaya gitmek için zaman kaybı sorunu yaşamıyor ve çok meşgul oldukları anda bile birkaç dakika içince bilet rezervasyonu yapabiliyorlar. Bunun yanında insan nüfusu giderek artarken ve bir günde milyonlarca insan bir yerden bir yere hareket ederken bilet almak için otobüs firmalarında kalabalık oluşturmuyorlar. Eğer online bilet alma işlemi olmasaydı otobüs firmaları yanında yolcular da çıldırabilirdi. Ama öyle bir sorun yok ve artık bilet almak çok kolay. https://farkvar.com