Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nazilli’de de İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge gereği 3’ncü kez Covid-19 denetimi yapıldı. Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’un öncülüğündeki denetimlere Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakdan Öztürk, Başkan Yardımcısı Şahsettin Polat, esnaf odası başkanları, zabıta ve polis ekipleri eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla son dönemde artış gösteren koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştirilen denetimler belediye önünde başladı ve Ordu Caddesi boyunca devam etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla valiliklere gönderilen genelge ile denetimlerde esnaf ve vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hastalığın önemi anlatıldı.

”KURALLARI UYMAYANLARI UYARALIM”


Kuralların yaşam tarzı olmasını isteyen Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Tabi bu genel denetimlerinin dışında kurum ve kuruluşlarımız kendi görev sahaları içerisinde kendi denetimlerini sürdürmeye devam ediyorlar. Biz bugün denetimlerde vatanlarımıza, esnaflarımıza salgın ile ilgili alınması zorunlu kuralları anlattık. Artık bunları yaşam tarzı haline dönüştürerek herkesin bu kurallara uyan, karşısınındakilere bu kurallara uymasını isteyen bireylere dönüşmesi gerekli. Çünkü toplu halde bu kurallara uyarsak bu hastalıktan daha çabuk kurtuluruz. Nazilli’de çalışmalar ve kurallara uyma konusunda iyi görülüyor. Kuralara uyan hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Uymayanları da uyaralım” dedi.