Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse yakalanarak Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 68 yaşındaki SSK emeklisi Yaşar Kutlu, “Ben de birçok insan gibi ‘bir şey olmaz’ diyordum. İnsanın başına gelmeden, yaşanmadan anlaşılmıyor” diyerek maske takmayan, sosyal mesafe kurallarına uymayanlar alınan tedbirlere uymaya çağırdı.

"ANKARA'DA YAKALANDIM, KUŞADASI'NDA TEDAVİYE ALINDIM"

Kurban Bayramı öncesi başlayan rahatsızlığını araba klimasından kaynaklandığını düşündüğünü ve durumunun ağırlaşması üzerine yaptırdığı testle corona virüsü kaptığının ortaya çıktığını söyleyen Kutlu, "Ankara’da virüsü kaptığımı düşünüyorum. Bayram öncesi kendimi yorgun, halsiz ve iştahsız hissetmeye başladım. Bayramı evde yatarak geçirdim. Arabanın klimasının beni hasta ettiğini düşünüyordum. Durum ağırlaşınca Ankara’da hastaneye gidip test yaptırdım ve ardından da Kuşadası’na geldim. İki gün sonra beni arayıp testimin pozitif çıktığını söylediler ve Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi altına aldılar” dedi. Kutlu, bu süreç içerisinde test sonucu çıkıncaya kadar, Ankara ve Kuşadası'nda insanlarla teması olduğunu söyledi.

"KURALLARA UYALIM TEDBİRİMİZİ ALALIM"

Kuşadası'nda kimsenin maske takmadığını gördüğünü ve üzüldüğünü söyleyen Yaşar Kutlu, “Allah kimseye böyle bir hastalık yaşatmasın. Herkes maske taksın, sosyal mesafesini korusun. İşi olmayanlar fazla dolaşmasın. Ben de çok insan gibi bana bir şey olmaz diyordum, izin belgem vardı her yere gidip geliyordum. Ama oluyormuş. İnsanın başına gelmeden, yaşanmadan bu hastalık anlaşılmıyor. Bu hastalığın tarifi yok. Dün gece bir hasta sabaha kadar bağırdı. Hepimiz ona dua ettik. Umarım kimse bu hastalığı yaşamaz diyorum ama önce kurallara uymak" diyerek Covid-19’un hafife alınmaması uyarısında bulundu.