Karacasu Kaymakamlığı'nın muhtarlara yönelik düzenlediği toplantıda konuşan Bahçeköy Mahalle Muhtar Mustafa Işık, "Bahçeköy halkı olarak şelale ve mesire alanının kapatılmasını istiyoruz. Yangın çıktığı zaman sizinle görüşmüştüm. Belediye Başkanıyla da görüştüm. Başkan Bey ikinci bir görevliyi alamayız dedi. Bir yangın çıksa vadiyi kurtaramayız. Gece 12.00'ye kadar araç trafiği durmuyor. Köyün yolları zaten trafiğe çok uygun değil. Bir de alkollü vaziyette araç kullanıyorlar. Köyümüzün yolu bu şelaleyi kaldırmıyor. Kasis yapılması için Büyükşehire de dilekçe verdim. Sadece hastane ve okul önüne yapıyoruz dediler. Komisyon kararının değişmesi gerekiyor" dedi.

KONU İL MÜDÜRLÜĞÜNE İLETİLECEK


Konunun önemli olduğuna dikkat çekerek not alınmasını isteyen Kaymakam Ahmet Soley, "Buranın işletmesi Belediyeye verildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne de ben konuyu yine iletirim. Oranın zaten gece belli bir saatten sonra kapatılması gerekiyor" yanıtını verdi.

DOĞASEVERLERİ AĞIRLIYOR


Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kanalıyla Çağlayan Tabiat Parkı adı altında yürütülen Bahçeköy Şelalesi çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılan protokolle Karacasu Belediyesine kiralanmıştı. Karacasu- Kuyucak karayolu üzerindeki bağlantı yolu ile ulaşımın sağlandığı Bahçeköy Mahallesi sınırlarından başlayan yeşil doğası ve 3 kilometrelik bir parkurun ucunda yaklaşık 100 metreden akan şelalesi ile en doğal haliyle bile ilçe ve çevre ilçelerden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan, Bahçeköy Şelalesi’nde bir süredir de otopark ücreti kesilmeye başlanmıştı.