ADÜ ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı ve TÜBİTAK 2019 yılı, 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında sunulan 'Zenginliğe Farklı Bir Bakış: Endemik Bitkilerimiz ve Tüllüşahın Hikayesi' başlıklı proje, 10. ve 11. sınıflarda eğitim gören, toplamda 24 kişilik öğrenci grubu ile başladı.

7 KİŞİLİK EKİP EĞİTİM VERİYOR


Aydın’ın nitelikli okullarından seçilen öğrenciler, eğitimlerinin ilk gününü ADÜ Kampüsünde tamamladı. Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) Konferans Salonu’nda da sosyal mesafeye dikkat edilerek oturtulan öğrenciler, öncelikle teorik dersleri aldı. Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Biyoloji Bölümü Zooloji Müzesini gezen öğrenciler Botanik Bahçesi ve Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezini de ziyaret etti. Proje ekibi; Buharkent MYO’dan Dr. Öğretim Üyesi Mithat Evrim Demir (yürütücü), Prof. Dr. Mesut Kırmacı (Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, FEF Fakültesi, Biyoloji Bölümü), Doç. Dr. Cenk Durmuşkahya (İzmir Katip Çelebi Üniversitesi) ve Uzman Umut Işık (Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü), 6 rehber ve 1 sağlık personelinden oluştu.

AYDIN’IN TANITIMINA KATKI


Proje süresince öğrenciler, ADÜ’nün ve farklı üniversitelerin konularında uzman öğretim elemanlarından, Türkiye bitkileri, korunan alanlar, bitki biyolojisi, çevre koruma, türlerin korunması, biyolojik zenginlikler gibi konularda eğitim alacak. Prof. Dr. Mesut Kırmacı, projenin temel hedefinin doğaya duyarlı bireylerin yetiştirilmesi olduğunu ve kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının paydaş olarak yer aldığı projenin, Aydın’ın tanıtımına da katkı sağlayacağını ifade etti.