Aydın’ın Nazilli ilçesinde son günlerde tüm mahallelerde hissedilen kötü koku, vatandaşları olumsuz etkiliyor. Çürük yumurta kokusuna benzer kötü koku nedeniyle vatandaşlar nefes almakta adeta zorlandı. Kötü koku nedeniyle yaz aylarında sokak, balkon ve pencereye çıkamayan vatandaşlar, isyan etti. Sosyal medyadan tepkilerini dile getiren ve Nazilli Belediyesi’ni şikayet yağmuruna tutan vatandaşların talebi üzerine Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, çalışma başlattı.

“AKP İKTİDARINA SANDIKTA GEREKEN CEVAP VERİLECEK”

Kötü kokuya neden olan jeotermal tesisin bulunduğu sondaj kuyusunun olduğu alana giden Başkan Özcan, “An itibari ile köylülerimiz ve muhtarımızla birlikte şehrimize yayılan çürük yumurta kokusunun kaynağı olan jeotermal tesisin sondaj kuyusunun olduğu yerdeyiz. Aydınımızın tüm ilçelerini saran jeotermal tesislerin tahribatının, Nazillimizin toprağına, suyuna, mahsulüne zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Sürdürülebilir enerji, yaşanabilir bir doğa ile mümkün. Bu konuda tüm halkımızı bilinçli mücadeleye destek olmaya davet ediyorum. Nazilli Bozyurt mahallesinde yine çürük yumurta kokusu bir saatten beri devam ediyor! Nazilli’li hemşerilerimize hidrojen sülfür gazını reva gören , Aydın’ın havasını suyunu ve toprağını zehirleyen denetlenmeyen Jeotermal Eneri Santralleri’nin (JES) Aydın’a mahkum eden AKP iktidarına sandık gelince gereken cevap mutlaka verilecek” diye konuştu. Başkan Özcan, görüşmelerin ardından Bozyurt Mahallesi’ndeki jeotermal tesisin gaz salınımını durdurdu.

BİR TEPKİ DE CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN

Kötü kokuya bir tepki de CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’den geldi. Çürük yumurta kokusuna tepki gösteren Milletvekili Bülbül, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Nazilli Bozyurt Mahallesi’nde yine çürük yumurta kokusu bir saatten beri devam ediyor. Nazilli’li hemşerilerimize hidrojen sülfür gazını reva gören, Aydın’ın havasını, suyunu ve toprağını zehirleyen denetlenmeyen JES’leri Aydın’a mahkum eden AKP iktidarına sandık gelince gereken cevap mutlaka verilecektir."